Wysłany: Sob Gru 29, 2012 13:54 [R75] Problem z drzwiami
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam po raz kolejny.
Pojawił się problem z drzwiami nie chcą się otworzyć.
Zawsze zamykam je za pomocą kluczyka gdyż na pilot nie reagował.
Dziś się w ogóle otworzyć nie chcą
Wczoraj jeszcze wszystko było okej.
Zamknął się i zabezpieczył.
Kluczyk podgrzałem ale nic to nie dało.
Dodam że trzymam samochód w garażu.
Co zrobić? Odczekać czy może to awaria?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 29, 2012 13:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Gru 29, 2012 14:02
konkretny napisał/a:
Dziś się w ogóle otworzyć nie chcą
ale napisz więcej, czy kluczyk przekręca się i wyłącza alarm (przestaje migać kontrolka ? ) , czy nie. Może padł akumulator i trzeba otworzyć maskę.Na początek ogrzałbym drzwi/zamek.
_________________ Andrzej
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez SeniorA Sob Gru 29, 2012 14:05, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sob Gru 29, 2012 14:19
skoro był zamknięty kluczykiem to istnieje możliwość otwarcia drzwi klamką wewnętrzną , tylko pomyśl jak to zrobić.Może przez bagażnik i otwór w oparciu.
Wybacz za tak banalne pytanie.
Od niedawna jestem posiadaczem roverka i zupełnie zapomniałem, że ma zamek na kluczyk w bagażniku.
Miałem problem z alarmem bo działał.
Ale za pomocą uruchomienia silnika, alarm ustał.
Od wewnątrz samochód bez problemu otworzyłem.
Ale niestety już nie mogłem drzwi zabezpieczyć alarmem.
Kluczyk nadal obraca się dookoła przez co drzwi nie są zamknięte na zamek.
Czy macie pomysł co mogło być przyczyną i jak naprawić tą usterkę.
Koniecznie naprawić zamek, ale też naprawić/dorobić pilota. Może wystarczy synchronizacja pilota bądź wymiana baterii. Jeśli nie, to wizyta w specjalistycznym zakładzie.
Koniecznie naprawić zamek, ale też naprawić/dorobić pilota. Może wystarczy synchronizacja pilota bądź wymiana baterii. Jeśli nie, to wizyta w specjalistycznym zakładzie.
Tylko w jaki sposób go naprawić ? Jakieś pomysły?
Co do pilota niestety wymiana baterii nic nie pomogła tak samo nie mogłem go synchronizować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum