Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam wszystkich.
Mam pytanie odnośnie zbiornika spryskiwaczy. Mój problem polega na tym że nie "pryskają" mi przednie spryskiwacze, a z tyłu wsjo jest git. Jestem jak już wcześniej pisałem dość zaawansowanym laikiem jeśli chodzi o budowę samochodu, ale coś tam poczytałem że podobno są dwie osobne pompki na przód i na tył. Tak więc postawiłem kumpla przed maską i stwierdził on że jak puszczam przód to jest cisza, natomiast gdy puszczam spryskiwanie na tył to słychać pracę pompki. Moje pytanie brzmi czy faktycznie są osobne dwie pompki i czy wymieniać na oryginał czy może lepiej jakiś zamiennik?
Dzięki z góry za pomoc.
Pozdrawiam wszystkich.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 07, 2013 15:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
musza byc dwa bo plyn idzie roznymi wezykami, albo na tyl albo na przod. do sprawdzenia sama pompka oraz napiecie, czy wogole dochodzi do pompki oraz styki
Miałem kiedyś taki przypadek, że nie działała mi pompka spryskiwacza. Wyjąłem ją i sprawdziłem czy prąd dochodzi. Prąd dochodził do pompki. Po podłączeniu pompki na krótko do aku nie chciała zakręcić ale okazywała oznaki życia . Po prostu postukałem ją trochę i wyleciał jakiś szuwaks z niej i zaczęła działać normalnie. No i działa tak juz ponad rok.
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum