Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam - opadają prawe przednie drzwi, tzn. gdy są otwarte, są niżej, a w momencie zamknięcia unoszą się wskakując na zatrzask. Przymknąłem drzwi prawie je zamykając i uniosłem je - uniosły się znacznie... sprawdziłem i na dolnym zawiasie jest duży luz. Czy to się wymienia? Jak się wymienia - cały zawias czy jego część, czy komplet zawiasów? Ile ta część kosztuje? Zawias jest na śruby przymocowany do karoserii?
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 26, 2011 15:09, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 18:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdz czy luzu nie powodują sworznie zawiasów,jeżeli tak to tylko jedno wyjście - musisz kupić nowe lub dokładnie dorobić.
Każdy samochód ma możliwość regulacji, więc proponuję popuścić sruby przy jednym z zawiasów,jeżeli jest taka możliwość to na pewno sobie poradzisz.
Tylko nie odkręcaj obydwóch zawiasów całkowicie.
Najpierw jeden i sprawdz zakres regulacji,jeżeli takowy występuje to popuszczasz lekko drugi zawias i do boju
Mayson ja jestem po wymianie zawiasów tylko od strony kierowcy.Najlepiej kupić używke ja zapłaciłem 40zł,moje kombinowanie z zawiasami nic nie dało.wymiana zajęła mi z kolesiem ok godziny.Trochę jest kombinowania z regulacją,ale jest dostęp od strony koła.Powodzenia
Witam! Dzięki za odp. - dopiero wróciłem z wyjazdu.
Oj chyba nie ma regulacji w R600... właśnie ze znajomym pooglądaliśmy te zawiasy i lipa.
orobra napisał/a:
Najlepiej kupić używke ja zapłaciłem 40zł,moje kombinowanie z zawiasami nic nie dało.wymiana zajęła mi z kolesiem ok godziny
Mam dostęp do używek i to niewyrobionych ALE piszesz, że wymiana tylko godzinę zajęła? Wg mnie dostęp do zawiasów jest tragiczny, nie wiem czy w godzinę da się to zrobić bez demontażu innych części... Trochę się boję ruszyć to ustrojstwo (wg zasady - "działa to nie ruszaj, bo przestanie")
Mayson, regulacja zawiasow w otworach drzwi... Wymiana zawiasow w 4 drzwiach z regulacja to okolo poltora godzinki. Wyjmujemy ogranicznik, otwieramy drzwi najbardziej jak sie da uwazajac na wgiecie drzwi lub blotnika, bierzemy klucz chyba 12 odkrecamy zawiasy przy drzwiach a nastepnie zdejmujemy drzwi i odkrecamy te przy slupkach...
Mayson, wyjmujemy w moim znaczeniu to wybijamy stalowy bolec i zdejmujemy ogranicznik z kanalu, wkladamy go do srodka drzwi aby nam sie nie pogial przy probach zamykania, potem wkladamy przez srodek drzwi ogranicznik, wbijamy bolec, otwieramy do konca ogranicznika drzwi i zamykamy
Spoko, spoko ja tak sobie tylko mruczałem pod nosem w nawiązaniu do mojego poprzedniego tekstu:
"nie wiem czy w godzinę da się to zrobić bez demontażu innych części... "
Ale dzięki takiemu opisowi to już sobie poradzę
Witajcie gdzie mogę dostać kołek/sworzeń czy jak to się nazywa, co trzyma ogranicznik drzwi z nadwoziem samochodu - mam tam luz przez co drzwi strzelają niemiłosiernie......
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum