Wysłany: Pią Sty 18, 2013 19:45 [r416] Magic Jet - na co wymienić?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam! Jak w temacie - padły wtryski - albo już się kończą - na wolnych obrotach telepie budą i pierdzi z rury - na benzynie OK. Pytanie - czyścić , regenerować czy wymieniać ? Jeśli już to na co ? Gazownik zaproponował wtryski AC-W01 za 400 pln, 2 lata gwarancji niezależnie od przejechanych km, założenie, wymiana + regulacja. Warto zakładać AC czy szukać czegoś innego - Reg Fast może ? Które lepsze dla rovera - ma ktoś doświadczenie w tym temacie ?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 19:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zaglądałem, przeglądałem tematu nie zakładałem - moja wina Myślałem, że ktoś w Roverze ma AC-W01 i coś podpowie Na Regach mam możliwość za 350 pln założyć i nie wiem co lepsze
TYLKO HANA2000. Najlepsze wtryski! Mam zamontowane każdy osobno bez listwy, roverek chodzi idealnie, jak na benzynie W dodatku nie musisz ich czyścić, jedynie co denaturatem co jakieś 40-50 tys. kilometrów.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 62 Skąd: Rzeszów/Zgłobień
Wysłany: Sob Sty 19, 2013 00:06
jak polecam Barracudy pomykam na nich już od jakiegoś czasu i są lepsze od Hanek, no i to nasz rodzimy wyrób.
Dużo osób na lpg-forum.pl je poleca.
Nie wiem czy mogę linka zapodać, ale tak wyglądają http://gazeo.pl/lpg/nowe-...tykul,6205.html są w listwie i pojedyncze.
listwa AC o której piszesz jest ok, ale jak masz parę miedziaków więcej to zakładaj hana, osobiście o barracudach nie słyszałem opinii z pierwszej ręki
Pomógł: 7 razy Dołączył: 17 Sie 2008 Posty: 67 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Nie Sty 20, 2013 18:22
Squid, tak z ciekawości to ile przejechałeś na tych magic jetach?? Mi po 32 tys poszły. Jeden już w cale nie trybi, natomiast dwa są na wykończeniu.
Też mam ten dylemat co Ty i nie wiem czy kupić MJ za 200zł czy dokładać do Hana...
33 tys zrobiłem Ja we wtorek zakładam AC - W01 - parametry mają lepsze niż MJ, gaziarz mówił, że się będą wyrabiały. Co do MJ - z powodu ich dużej awaryjności - od dwóch lat ich już nie montują. (Jak będzie do bani to w ostateczności do Hana dołożę - choć niekoniecznie chciałbym, aż tak doinwestowywać roverka )
Pomógł: 7 razy Dołączył: 17 Sie 2008 Posty: 67 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Nie Sty 20, 2013 21:38
Widzę, że cena jest podobna do MJ, także może i ja się na nie skuszę. A co do hana to szkoda mi wydawać dwa razy tyle, a w sumie nie wiem ile jeszcze będę jeździł roverem;-)
Wtryski AC W01 założone - na razie za wiele nie mogę powiedzieć bo pogoda nie pozwala auta przegonić - na wolnych obrotach wtryski AC chodzą ciszej niż MJ i lepiej reagują na gaz Koło soboty może uda się gdzieś dalej przejechać to dopiszę jak wrażenia Btw ciekawy temat o tych wtryskach znalazłem https://forum.ac-sa.eu/viewtopic.php?f=14&t=3766&p=32382
Cytat:
Marek Bezubik
Jeśli chodzi o precyzję dawkowania gazu to listwa AC W01 praktycznie nie odbiega parametrami od popularnych wtryskiwaczy Hana 2000.
Wtryskiwacze są dość ciche, nie powinno być ich w ogóle słychać po zamknięciu maski samochodu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum