Witam
Od tygodnia jestem posiadaczem Rover 25 ('01, diesel, klima). Od jutra siadam przy samochodzie bo jest pare poprawek i mam pytania:
1. musze uzepłnić płyn chłodniczy, nie chce dolewać tylko napełnić cały układ, pytania:
- jak zlać stary płyn z instalacji
- jaki płyn polecacie (nie wiem jaki jest obecnie)
2. Wymieniam klocki hamulcowe - wiem jak chyba, że są w Roverku jakieś niespodzianki?
3. Zauważyłem brak oświetlenia regulatora do wysokości świateł i regulacji lusterek (elektrycznych), czy to normalne, jesli nie jak sie dostac do zarowek? Jakie sa tam zarowki?
4. Jak sie mozna dostac do zarowek przy nawiewach - jakie tam sa, czyli pomoc przy zdejmowaniu panela przedniego.
5. Jak sie dostac do zarowki, ktora podswietla przycisk od ogrzewania szyb?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 10:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 22:31
Dziekuje wszystkim za pomoc i przepraszam ze dopiero teraz si odzywam, ale dzien byl niezwykle pracowity (dwa Roverki do popawek (nasz 25 i brata 220 sd)). Dzis jestem po wymianie klockow, czyszczeniu i malowaniu szczek i bebnów u siebie - przy alu wyglada super i robiniu podsufitki i tapicerki w drzwiach brata. Na jutro zostalo plukanie i wymiana plynu chlodniczego, podpinanie zasilania GPS na stale i wyprowadznie kabelka (tak zeby nie korzystac z zapalniczki) - w 25 i wymiania zarowek od podswietlenia panelu centralnego - w obu.
Profil i zdjecia uzupelnie w niedziele lub w poniedzialek. W niedziele planuje sesje fotograficzna - mam nadzieje ze pogoda dopisze. Pozdawiam
Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Pon Sty 21, 2013 19:47
Tak, trzeba odpiąć termostat a wcześniej pasowało by go przedmuchać. Jak nie masz sprężarki to spróbuj nawet ustami, zobaczysz ile więcej płynu wyjdzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum