Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
nie działa mi spryskiwacz tylnej wycieraczki.
Cieknie po odpływach...
Moje pytanie:
Czy muszę odkręcić tablicę rejestracyjną i blendę, żeby dostać się do wycieraczki?
Odkręciłem dwie śrubki na plastikach od środka przy silniczku (nie chce odejść obudowa).
Tam są zatrzaski, czy jeszcze jakieś śrubki?
Nie chce na siłę ciągnąć...
Pozdrawiam,
V.
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 20, 2013 21:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z tego co pamietam w ZR, czyli 25, czyli pewnie w 25 stretwise tak samo... Po odkreceniu plastiku od srodka 2 sruby w okolicy wycieraczki, reszt apowinna wyskoczyc na metalowych zatrzaskach.
Ja uzywalem do tego cienkiego srubokreta w plastikowej oslonce, zeby gdzies lakieru nie ruszyc metalowa czescia. podwazalem i wyskakiwalo. Sam przewod ze sklepu zoologicznego na metry i ... Jezdzilo autko kolejne kilka lat bez problemu
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
plastik ciągniesz i już( np. nożem podważ). jeżlei cieknie CI spryskiwacz kup zawór zwrotny i przewód gumowy fi 5 i łączysz z starym przewodem z lampą. Nie kupuj igielitowego,bo zimą Ci pęknie
W tym to mam akurat już doświadczenie ^^ dwie śrubki i reszta to zatrzaski. Zatrzaski zaczynasz delikatnie palcami odczepiać od góry zaczynając (od miejsc gdzie masz śrubki). Jak zrobisz to z wyczuciem to nie masz się czego bać że się coś połamie
Dodaję fotkę gdzie są zatrzaski
Ostatnio zmieniony przez jakub1992 Sob Wrz 21, 2013 15:03, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki za pomoc, będę starał się delikatnie podważać i może będą zatrzaski popuszczać.
Potem diagnoza...
Sprawdzę jeszcze przewód na łączeniach u góry klapy i doczytałem się, że gdzieś po lewej stronie koło lamp jest...
Rozłożyłem wszystko w bagażniku i już odkryłem przyczynę...
Wąż jest przecięty na łączeniu klapy z błotnikiem... Dobra wiadomość to taka, że pompa chodzi.
Będę teraz kupował dłuższy wąż od klapy do błotnika i jakoś go łączył...
Skubany tak jest ucięty, ze nie mogę połączyć tych, co już są
Pozdrawiam,
V.
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum