Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
witam . dzis byłem u mechanika celem dokonania pomiaru kąta wtrysku. Niestety nie połaczył się ze sterownikiem pracy silnika mimo próby dwoma programami z dwóch róznych kompów . Sprawdził przejście wiązki biegnącej od sterownika do gniazda diagnostycznego i stwierdził, iż drożna i nie ma zwarć między kabelkami. Pozostaje kwestia sterownika .Można kupić używkę i bezproblemowo wmontować ? Cos wspominał ,że może być problem z immo w zakupionym . ktoś przerabiał taki problem?
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pon Sty 28, 2013 21:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 20:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie wszystkim połączysz się z Roverem a ty zaraz sterownik chcesz wymieniać
Mnie tez to się trochę wydało dziwne . W aucie nic nie wskazuje na problemy ze sterownikiem .Kontrolka cheek angein gasnie po nagrzaniu świec i się w trakcie pracy nie zapala. Wiesz może jakich programów używać?
Do mnie tez kiedys przyjezdzalo dwoch majstrow i nie mogli sie polaczyc i kazali sterownik wymieniac. jak sie potem okazalo slynny juz na forum phjovi nie mial zadnego z tym problemu. najlepiej napisz skad jestes i ktos Ci doradzi gdzie najblizej bys mial kogos sprawdzonego.
Racja.
Jak regenerowałem turbinę w Boschu to KTS nie dał rady się połączyć, więc kąt wtrysku był robiony gdzie indziej i check się również dalej palił.
[ Dodano: Wto Sty 29, 2013 12:25 ]
no i generalnie to kombinator powinien się przyznać skąd jest to może się mu coś/kogoś poleci.
Do mnie tez kiedys przyjezdzalo dwoch majstrow i nie mogli sie polaczyc i kazali sterownik wymieniac. jak sie potem okazalo slynny juz na forum phjovi nie mial zadnego z tym problemu. najlepiej napisz skad jestes i ktos Ci doradzizie najblizej bys mial kogos sprawdzonego.
Mam 50 km do Krakowa konkretnie Skalbmierz .Może ktoś podpowie gdzie się w tym regionie znajduje jakiś «SZAMAN» który sprawdzi kąt wtrysku a przy okazji SRS bo kontrolka świeci. .A co do zakupu ELM 327 to jestem troszke na bakier z wiedzą na ten temat: Widzę na Allegro interfejs za ok. 50 PLN a co z programem Pozdro i dzięki za info
kombinator, Program masz przewaznie razem z tym ELM za 50zl a jak nie do szukasz wersje darmowa nawet digimoto lub androida Torque app i tez kat sprawdzisz
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum