Wysłany: Pią Sty 09, 2009 22:29 [R200] Gdzie termostat ??
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam, jestem nowy na forum, lecz roverka nie posiadam, ale czasami naprawiam!! Mam do Was wszystkich takie pytanie,
Gdzie moge znalezc termostat w roverze 200 2.0 disel?? Jak ktos wie to bardzo bym byl wdzieczny za podpowiedz!!
Z gory dziekuje!!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 05, 2011 22:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 22:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak sie tam dobrać - co trzeba zwalić zeby to wymienić ? - staram sie oszacować jaki czas jest potrzebny do wymiany termostatu ?
Musisz wyciągnąć wentylator chłodnicy, a żeby to zrobić to musisz najpierw zdemontować rury od IC. Wtedy jest w miare dobry dostep do tego termostatu.
Dzięki, Zderzak i oslonę silnika pewnie też trzeba zwalić, (chociaż może zdrzak nie koniecznie) kanał jest potrzebny?, czy da radę w garażu spuścić płyn
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
jesli chcesz spuscic płyn to bedziesz musial zdjac dolna oslone silnika i odkrecic dolny waz na chlodnicy. zderzaka raczej nie trzeba sciagac.
mariryb [Usunięty]
Wysłany: Czw Sty 31, 2013 16:32
Za kilka dni będę wymieniał ten termostat. Z tego co przeczytałem to kilka elementów trzeba zdemontować (rury od IC i wentylator) a czy sam termostat jest do czegoś przykręcony? I te trzy węzę co do niego wchodzą są na wcisk montowane czy na jakieś opaski ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum