Wysłany: Pią Paź 18, 2013 10:13 [ROVER MG ZR] PROBLEM Z OGRZEWANIEM
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 2004
Witam, jestem nowy na forum. Posiadam ROVER MG ZR 1,4 2004 rocznik. Kupiłem Go zaledwie miesiąc temu. Raz, że lampy były angielskie i przegląd był niemożliwy to po wymianie lamp przestało działać ogrzewanie. Dmuchawy działają poprawnie ale gdy staram się dać ciepłe powietrze, nadal leci zimne. Gdy przesuwam dmuchawę na zimne automatycznie mocniej wieje ( przy ciepłym, którego brak ) słabiej dmucha. Ma ktoś jakiś pomył co z tym zrobić? Mechanik przepłukał nagrzewnice, ogrzewani pochodziło około 1 h po czym znikło. Proszę o pomoc!
Ostatnio zmieniony przez Lipak Pią Paź 18, 2013 10:31, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 18, 2013 10:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wydaje mi się że możesz mieć zapowietrzony układ chłodzenia ale niech się jeszcze ktoś wypowie.
Z opisu wynika że nie, lecz zapytam, masz instalację LPG ?
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Jak ci się samochód rozgrzeje tj. temperatura na liczniku będzie odpowiednia to ustaw sobie od lewej 1 pokrętło max w prawo (najszybszy bieg wentylatora) 2 pokrętło na prawo na czerwone na grzanie 3 pokrętło na max na lewo albo na jedną opcję wyżej.
Dolne suwaki lewy w lewo (otwarcie nawiewów, kropka zamyka wszystkie oprócz tego na szybę) prawy na prawo. Jak wtedy nie będzie grzał to rzeczywiście coś jest nie tak.
Jak grzejesz tylko na szybę to wtedy z kratek leci ci zimne (przynajmniej ja tak mam) i trzeba je zamknąć tym suwakiem po lewej (ustawić na kropkę).
Pojechałem do mechanika po raz kolejny, nagrzewnica przepłukana i znowu nie działa, pogrzebali i będą nadal grzebać, podejrzany problem to uszczelka pod chłodnicą Poza tym rzygało przez zbiornik wyrównawczy u mechanika. Czekam na kolejne wiadomości
umie problem zimna w aucie był taki że zaśniedziała linka która przesuwa zawór dopuszczający ciepło do nagrzewnicy i okazało się jeszcze że pokrętło pęknięte po usunięciu tych wad wszystko wróciło do normy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum