Witam.
W czwartek mam zamiar wybrać się na oględziny tego R 75 i chciałbym prosić o waszą opinie.
http://otomoto.pl/rover-7...-C27328985.html
Czy ktoś już go może oglądał Na zdjęciach wszystko wygląda OK. Według tego co mówi koleś z komisu to auto przyjechało z Korsyki i jest oczywiście w super stanie:) Kolor na zdjęciach jest czarny ale podobno w rzeczywistości jest ciemno niebieski.
A może ktoś z Was miał już do czynienia z tym komisem?
Numer VIN to: SARRJZLLZ1D206111
Czy jest jakiś sposób żeby sprawdzić historię auta po VIN? Może mamy kogoś na forum kto pracował w serwisie Rovera?
I na koniec: gdzie zabrać auto na przegląd przed zakupem? Zwykła stacja diagnostyczna podepnie się pod kompa czy muszę poszukać jakiegoś wyspecjalizowanego zakładu? Może ktoś ma zaufanego diagnostę w tych okolicach????
Z góry dzięki za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 16:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ufff pięknie wygląda .... sam bym przygarnął tak eleganckie auto! Oby mechanicznie prezentował się na podobnym poziomie jak wizualnie
Oglądać, sprawdzać i brać
Powodzenia!
aż zazdroszczę
mimo to, nie podoba mi się kanapa z tyłu, skóra jest luźna
koniecznie załatw sobie czujnik lakieru, i jak znajdziesz gdzieś za grubą warstwę, ale będziesz chciał brać, to jeszcze popatrz na progi czy na nich warstwa lakieru nie przekracza 70 mikronów
co do koloru, to faktycznie jest granatowy
wato by było znaleźć w okolicy komputer BOSCH, bo może mieć padnięte VIS-y i będzie palił jak smok, a ty zawsze coś utargujesz
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Mar 2003 Posty: 193 Skąd: Konin
Wysłany: Wto Sty 29, 2013 13:08
Ja nie widzę różnic w odległości nadkoli - myślę że to złudzenie optyczne. Auto faktycznie prezentuje się ładnie (bardzo ładny odcień ala drewnianej deski - ja mam jaśniuteńkie drewienko i wygląda śmiesznie).
Wiesz że czego byśmy tu nie napisali to i tak najważniejsze są oględziny i odczucia bezpośrednie.
Fakt też bym je kupił.
_________________ R75 Tourer PN53721
R75 Salon PN68140
A czy ktoś jeszcze mógłby mi powiedzieć jakie jest gniazdo do komputera w tym aucie, bo jak będę dzwonił na stację z pytaniem czy się podłączą to przydałoby się to wiedzieć.
OBD2, gniazdo znajduje się tuż pod osłoną na nogi kierowcy, po lewej stronie.
Zwykłym ELM sprawdzisz ten silnik, ale inne rzeczy (poduszki, pasy itp) nie da rady.
KTS Bosch podobno daje rade.
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Wto Sty 29, 2013 18:52
żeby troche bliżej było to do mnie na kompa byś mógł wpaść ale gościowi nie powiesz że 40km chcesz sie przejechać sprzęt DELPHI i CDIF/2 też w miare gada z tym autkiem
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Kolejne pytanie: w opisie koleś napisał że ma EDS.
Z tego co się orientuję jest to elektroniczna blokada mechanizmu różnicowego, ale w żadnym innym ogłoszeniu się z tym systemem w Roverze 75 nie spotkałem.
Ściema czy rzeczywiście te auta miały EDS?
No i jak sprawdzić czy rzeczywiście jest w aucie??
gościowi nie powiesz że 40km chcesz sie przejechać
To by było dobre, bo można zobaczyć wtedy jak się auto zachowuję podczas jazdy. Ja jak kupowałem swojego, to gość z komisu przyjechał do mnie (prawie 30km) żebym mógł sobie sprawdzić na kompie i w zaprzyjaźnionym warsztacie
Jeśli chodzi o Zduńską wolę to mam złe wspomnienia... Kupiłem tam R600 i po przejechaniu niecałych 20 km padł silnik, okazało się, że był zreanimowany tak, aby wyjechać za miasto... no ale to były odległe czasy, bo ponad 4 lata temu i kupowałem od jakiegoś handlarza na "umowę na niemca" ale mądry polak po szkodzie hehe
_________________ Sprzedam Radia z Androidem do Rovera 75 / BMW e46
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum