Wysłany: Sob Lut 02, 2013 17:08 [R200] Wymiana katalizatora
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
witam . nie dawno wymieniłem katalizator na taki sam - odpowiednik wybrany po numerach katalogowych i co z tym się wiąże
1-jadąc na 2 biegu około 3000 obr/min dodałem gazu a auto zaczęło bardzo powoli przyspieszać po czym słychać było dźwięk jak by cos przepchało sie w wydechu i przyspieszył normalnie ,
2 - zmienił się odgłos wydechu może zabrzmi to śmiesznie a postaram sie to zobrazować - przed wymianą chodził równo z racji tego ze mam basowy końcowy tłumik to głośno ale równo - buuuuuuuuuuu a po wymianie tak jakoś pulsacyjnie - bu bu bu bu bu bu heheh
3 - wydaje mi się ze lekko spadła moc ostanio jadąc 40km/h po lewej miałem fiata punto 2 widziałem ze przyspiesza wiec tez depnąłem i powiem ze miałem problemy a przy mocy 145 hp chyba ich nie powinienem mieć przy punto 2 .
co o tym myślicie ?
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kruszan Sob Lut 02, 2013 21:45, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 02, 2013 17:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jedynie a stacji diagnostycznej podczas badan emisja spalin bedzie za duża , ale przy nie sprawnym kacie to samo wiec tylko trzeba bedzie pewnie posmarowac diagnoscie jakimis 20 pln bo tak pewnie sie przyczepi
ktoś mi mówił że zwiększa moc o około 10 koni ale nie kłócę się bo nie jestem pewien;p
jeśli stary był zapchany/od nowości nie ruszany, to auto może "odetchnąć" ale czy o 10koni... zależy jak na to spojrzeć, jeśli w to uwierzysz to będzie się jeździło milej z taką myślą
ps. poza normami spalin, problemem przy przeglądzie itp. to na pewno nie zaszkodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum