Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Mar 2012 Posty: 126 Skąd: Wrocław
Wysłany: Wto Lut 05, 2013 21:05 [R400] Dźwignia zmiany biegów - drży na 5-ce
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam,
Jeżdżę swoim Roverkiem już prawie roczek Duuuużo w niego już władowałem, dlatego nurtuje mnie kolejna sprawa. Drgająca dźwignia/drążek zmiany biegów na 5 biegu. Z tego co zauważyłem to zachowuje się tak na pewno przy prędkości od 90-110km/h nie wiem jak dalej bo nie przypatrzyłem. Moje pytanie czego to może być wina? Od razu nadmienię, że raczej/na pewno nie skrzynia biegów, bo takową wymieniłem w poprzednie wakacje, bo wcześniejsza mi siadła... z tego co pamiętam, to przy tamtej też był ten problem... Nie mam pojęcia, czy może to być wina samego drążka?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 05, 2013 21:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Siemka.
Już gdzieś widziałem o tym temat, w sumie mam podobny "problemik u siebie
z tego co pamiętam to chodzi o zniszczoną taką gumę, która jest przy mocowaniu dźwigni skrzyni biegów, coś co spełnia rolę amortyzatora tych drgań.
Druga opcja to poluzowana śruba na łączeniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum