Wysłany: Nie Lut 17, 2013 19:06 [r200] Mało precyzyjny pedał gazu
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam od zawsze miałem problem w moim roverku z nieprecyzyjnym pedałem gazu, problem wyglada tak ze gdy wciskam gaz nie ma reakcji do pewnego poziomu a pozniej nagle lapie i jest naprawde bardzo mała roznica potrzebna w naciskaniu pedału zeby przejsc od małego przyspieszenia do maxa co za tym idzie ciezko płynnie nim wystartowac i czesto szarpie i sprawia wrazenie bardzo nieprecyzyjnego a to odbiera przyjemnosc z jazdy zastanawiam sie nad potencjometrem gazu, wiazga na 100% dobra myslalem z powodu szarpania ze moga to byc tez przeguby ale nie tłumaczyły by małej regulacji na pedale gazu co o tym myślicie?
_________________ Kat off, EGR off, IC z saab 93
Chip+nastawnik pompy, VNT
Ostatnio zmieniony przez kruszan Sro Lut 20, 2013 08:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 17, 2013 19:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A sprawdz na poczatku samą linke od pedalu do potencjometru moze ma luz lub gdzies wadzi, jak pompa mechaniczna to sprawdz czy tam sie nic nie przycina
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
właśnie sprawdziłem linkę działa bardzo płynnie zero oporów, potencjometr tez dzisiaj wyciągnąłem cały i wiązkę sprawdziłem nie wiem może sam potencjometr jest już walnięty?
_________________ Kat off, EGR off, IC z saab 93
Chip+nastawnik pompy, VNT
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum