Nie chcę zakładać nowego tematu. Posiadam rovera 200 z 97 r 1.4Si czy belka z rovera 200 z 1.8 vvc będzie pasować do mojego modelu? (belka z całym osprzętem)
Nie chcę zakładać nowego tematu. Posiadam rovera 200 z 97 r 1.4Si czy belka z rovera 200 z 1.8 vvc będzie pasować do mojego modelu? (belka z całym osprzętem)
Jeśli w Twoim aucie to tylna belka jest identyczna (tylko z najgrubszym stabilizatorem). Jeśli masz bębny z tyłu, to kup razem z przewodami hamulcowymi i linkami ręcznego.
Mam z tarczami z tyłu (wersja silverstone), i chcę kupić właśnie z roverka 200 1.8 vvc wraz z tarczami, szczękami itp. o linkach nie myślałem i chyba też kupię. Pozdrawiam.
magiczne roczniki 97 miały z tyłu tarcze a przód wentylowane nawet w fabrycznych wersjach 8V, za co jestem im niezmiernie wdzięczny
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 23:32
bonus89 napisał/a:
magiczne roczniki 97 miały z tyłu tarcze a przód wentylowane nawet w fabrycznych wersjach 8V, za co jestem im niezmiernie wdzięczny
To nie tyle magiczny rocznik 97, a wersje oznaczone na tylnej klapie 214i, 214Si, 216Si, etc., wyposażone w ABS miały takie rozwiązanie. W modelach późniejszych, w których na tylnej klapie pojawiło 200 miały z tyłu bębny (niezależnie czy ABS posiadały czy też nie). Oszczędności doszły do tego stopnia, że często można spotkać n.p. Rovera 45 z 2.0iDT, który ma pełne tarcze z przodu i bębny z tyłu
Wyjątkiem od tej reguły są najmocniejsze wersji 200Vi i 400 (2.0 16v) i limitowane jak BRM czy Rover 425Si, które zawsze posiadały wentylowane z przodu i tarcze z tyłu.
To dziwne bo ja mam z tyłu emblemat 200 i autko z 97:) ale kto wie czy ktoś tego autka nie przerabiał. Aktualnie zmieniam oś z modelu 1.8 vvc również z tarczami. Pozdrawiam.
wskrzeszam temat, ponieważ nie chcę zakładać nowego. Mam pytanie, czy poniższe zdjęcia przedstawiają tylna belkę pod tarcze hamulcowe? Skrzywiłem u siebie, szukam nowej/innej i takie o to dostałem zdjęcia od osoby, która się zapiera że to jest właśnie belka pod tarcze od R200vi...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum