Koledzy powiedzcie mi jak wymontować z lusterek zewnętrznych samą tą część lakierowana ??? Kupiłem już folie chrom i teraz nie chce czegoś połamać ... I mam z tymi wstawkami nie lada problem jak je wyciągnąć ...
Pomóżcie
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 22, 2013 19:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki mistrzu bardzo pomogło Lecz niestety folia mnie pokonała... okleiłem drewno w środku (bo mi to nie pasowało) Lecz taka powierzchnia jak lusterka to inna bajka... ciężko... eh poległem ...
Suszareczka na wielkiej mocy i dajesz. Ja oklejałem schowek r200 aksamitem. Z odrobiną cierpliwości da się zrobić na materiale takie wypukłości, by pasowało idealnie. Tylko nie naciągnij za mocno, bo możesz powłokę zniszczyć...
A mogę spytać ile to kosztuje? U mnie listwa tylna al'a chrom w r200 od słońca się jakby utleniła i wygląda okropnie.
nie wiem jaka kupiles folie, ale z tych z nizszej polki to przeciez chrom nie jest termokurczliwy. to ciezko bedzie dopasowac takie ksztalty. no i druga sprawa o czym wspomnial juz MD, z tych foli zaczyna pozniej schodzic wierzchnia powloka, pekac, szarzec i wyglada jakbys pomalowal na szaro farba i by farba popękała.
Z tą folią też mi nie wyszło Nie posiada ona "efektu pamięci" i jest bardzo gruba co praktycznie uniemożliwia dokładne oklejenie lusterka. Pisałem do firmy we Wrocławiu. Koszt wylewanej folii "chrom" na dwa lusterka to ok. 200.. euro. Plus robocizna. Odpuściłem. Zdecydowałem się na flagi WB. Teraz nie wiem, czy robić samemu, trzy warstwy (Gdzieś podczas mycia można zachaczyć i cały misterny plan...), czy zlecić wydrukowanie w agencji reklamy. Dach + lusterka to koszt ok.180 zł w laminacie
nie lepiej poszukac lusterek na allegro?? moze trafia Ci sie same obudowy jak mi raz trafiła mi sie sama obudowa chrom lusterka za 34 zł a po jakims miesiacu natrafiłem na całe lusterko chrom za 120zł. Przełozyłem obudowy i lusterko sprzedałem. Interes cool za 80zl mam piekne chromy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum