Wysłany: Pon Mar 04, 2013 23:31 [Rover 200] Problem z odpalaniem na zimnym
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam klubowiczów
Mam taki problem z moim autem a mianowicie : Rano na zimnym silniku ma problemy z odpaleniem ,trzeba długo kręcić az w końcu ostatkiem sil odpala , po dodaniu gazu dławi sie i strzela, obroty sa niskie (auto zachowuje się jak by nie miało ssania)
Po odpaleniu sieci sie delikatnie kontrolka ladowania po dodaniu gazu przygasa ...
.Trzeba oddczekać chwile jak ślinik sie rozgrzeje i wszystko jest ok później pali już bez problemu .
Myślałem ze to czujnik temp wymieniłem go auto nadal kiepsko pali a na dodatek na zimnym silniku szarpie aż do momentu rozgrzania się silnika .
Nie mam pojecia co to moze byc moze ktoś coś doradzi ? Auto na benzynce,bez gazu
Ostatnio zmieniony przez szoso Sob Mar 09, 2013 15:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 04, 2013 23:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak jest podłączony .
Mam jeszcze takie pytanie od czego jest ta wtyczka na załaczonym obrazku ?
Po podłączeniu jej auto tak jak by lepiej paliło ale po wyłączeniu silnika i wyjeciu kluczyka świeci sie lampka od oleju
[ Dodano: Czw Mar 07, 2013 22:56 ]
Wydaje mi sie że problem tkwi w alternatorze (coś jest z nim nie tak) i moze byc to powiązane z problemami z odpaleniem auta .???
Teraz pytanie czy kupować nowy czy naprawiać stary ?
Myśle nad takim : http://allegro.pl/alterna...3067926268.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum