Wysłany: Czw Sty 12, 2012 22:06 [all]mechanik w Proszowicach
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2003
Witam kolegów Roverkowiczów .Mam takie pytanie Czy ktoś kiedyś robił w warsztacie Pana Jacka Andrzejczyka z miejscowości Proszowice ??Potrzebuje naprawdę fachowej pomocy przy moim samochodzie ponieważ oddałem go w naprawdę liche ręce co skutkuje podróżą na lawecie i chyba procesem sądowym jednego niedouczonego mechanika .Dwóch znajomych poleciło mi właśnie usługi tego Pana jeden z nich miał skrzywiony wał po dostaniu się wody na któryś cylinder a drugi uszczelkę wymienioną pod głowicą a ja mam ciągle obawy . Proszę o pomoc bo mam do tego Pana około około 80 km i zastanawiam się czy warto
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 22:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po przejechaniu około 100 km nagle zgasł .Psełdo mechanior powiedział żeby go nie szarżować chyba już wiedział że coś spitolił .Jak silnik zgasł odrazu telefon do mechanika a on przywitał mnie tekstem a mowiłem że musi sie dotrzeć ! jednym słowem mnie zszokował resztą rozmowy.??Niewiele myśląc wziołem lawete i przyjechałem do domu .Zbieram rachunki był rzeczoznawca jeszcze przy rozbieraniu silnika będzie robił fotki jak nie załatwię z nim to w normalny sposób topojde do sądu ale odda mi każdą złotówkę z nawiązką !! Rzeczoznawca powiedział że najprawdopodobniej szczelił pasek rozrządu ale trzeba zobaczyć dlaczego .Dodam że pasek,pompe wody,napinacz miał też wymienić.Wieć bardzo prosze o opinie na temat tego Pana
Pomógł: 14 razy Dołączył: 20 Kwi 2005 Posty: 143 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: Nie Sty 15, 2012 19:10
Jeśli chodzi o tego Pana to polecam jak najbardziej .Jeśli chodzi o rekomendacje wymieniał mi uszczelkę pod głowicą ( w jeden dzień zrobiłem około 80 k i nic sie nie dzieje a jeżdżę na gazie) Czytając posta to sytuacja wygląda na poważną a na pewno da sobie rade
oj może za bardzo sie wzburzyłem i bez sensu zdania składałem w kwesti sprostowania Pana Jacka Andrzejczyka dopiero mam zamiar jechac a macher jest z okolic Jaworzna .Jak narazie nie moge napisać kto to taki ponieważ wole nie ryzykować i narazić sie na ujawnienie danych osobowych ponieważ jestem z tym Panem w konflikcie!!!!
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Sty 15, 2012 22:09
roverjaworzno napisał/a:
Pana Jacka Andrzejczyka dopiero mam zamiar jechac
Ja właśnie tak to zrozumiałem.
A jak nie chcesz pisać jawnie do podeślij na PW.
Żebym wiedział na kogo mam uważać w przyszłości, chociaż ja wystrzegam się wszelakich macherów i nie oddaje mojego w żadne obce ręce
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
zajmuje się roverami od lat, zawszę wszystkie Rovery naprawiałem u Pana Jacka Andrzejczyk jeśli chodzi o silniki serii K jest mistrzem. Bardzo niskie ceny na 40 naprawionych u niego silników z jednym był problem ale dodatkowa usterka zlikwidowana w ciągu godziny. Nigdy się nie ogłasza i ostatnio zmienił numer tel. myślę że mogę go podać 690035801 Pozdrawiam PS. Uwaga na gościa co daje 6 miesięcy gwarancji na naprawy silników na allegro to zwykły oszust i naciągacz!!!
[ Dodano: Pon Sty 16, 2012 22:21 ]
Dodam jeszcze jest on stałym użytkownikiem samochodów marki ROVER i fanatykiem motoryzacji raczej wyjątkowo nie naprawia dla kasy lecz dla przyjemności.
Witam
mógł bym powiedzieć że zaryzykowałem ..Ale to nie prawda gość pierwsza klasa .3 razy do roku jadę te 80 km bo warto !Pan Jacek rzetelny i przede wszytkim fachowiec przez duże F.Jeśli chodzi o mojego R to samochód nie jeździ tylko fruwa:)
a sprawa nieudacznika mechanika z Jaworzna .... no cóż sprawa w toku jedna wygrana a kolo sie odwołał i ostateczne rozstrzygnięcie mam nadzieje że będzie w czerwcu ,no chyba że znów coś wymyśli.Jedno wiem zaboli go i to mooooooocno ale z tego co widze samochodów do naprawy mamalutko wiec chyba zwinie interes po wyroku
hej, jestes z jaworzna ,w katowicach masz mechanika podobno dobrego polecanego przez forumowiczow pan marek cieply lub w radzionkowie auto lak system autoryzowany serwis i salon rover mg .katowice warzywna 23 marek cieply. ja mam do wymiany rozrzad w mg zr i sam niewiem gdzie sie wyb=rac zeby mi jakis mechanik nie zchrzanil i jak narazie z tym zwlekam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum