Bez dwóch zdań dobrze zaaplikowany zestaw 3 drożny będzie lepszy. Z tym że wymaga to miejsca, by to zrobić dobrze trzeba czasami poświęcić niektóre elementy w samochodzie, przestrzeń.
Najpierw odpowiedz na pytanie, gdzie chcesz żeby te głośniki były? Jeśli nie gra to roli to:
1. Kupuj zestaw 3 drożny (skoro cena nie gra roli to bym szukał czegoś lepszego)
2. Daj to komuś ogarniętemu by zamontował i zrobił zwrotnice.
Pod jakim wzmacniaczem będą grały te głośniki?
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Zapytaj czy zrobią Ci fotorelację z tego wygłuszania. Zawsze będziesz miał dowód że coś jest tam gdzie powinno być.
Dobrze też sprawdź jak to wszystko jest zrobione, żeby nie było sytuacji że gdzieś wkręty są powkręcane na chama, czy mata jest tylko położona a nie przyklejona (koledze spaprali tak samochód, nowe E92, system za ponad 40k zł). Jeśli będą montowali Ci też sprzęt, od razu sprawdź czy podczas głośniejszego słuchania nic nie brzęczy. Za taką kwotę wygłuszenia nie ma prawa pojawić się żadne trzeszczenie plastików.
Firmy nie znam choć w tym świecie siedziałem dość głęboko.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Pomogła: 20 razy Dołączyła: 28 Wrz 2001 Posty: 356 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Sty 31, 2013 09:43
Polecam zestawy 3-drożne, tym bardziej, że R75 ma fabryczne miejsca przygotowane na taki zestaw. Moje wrażenia są bardzo różne jeśli chodzi o Hertz'a. Jeśli mają grać na końcówce mocy z radia, to będziesz zadowolony. Jeśli chcesz pędzić je ze wzmacniacza, lepiej chyba zainwestować w coś innego.
[ Dodano: Czw Sty 31, 2013 09:43 ]
dzieju napisał/a:
Nie znam sie.
Z hertzami to byl moj pomysl.
Chetnie zmienie marke glosnikow.
Polecam DLS R6A (jako 2-drożny zestaw), tylko one lepiej grają pod wzmacniaczem, niż na końcówce z radia.
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pią Lut 01, 2013 16:51
Gdzie w 75 są przygotowane miejsca na zestaw trójdrożny? Ja takiego nie widziałem...
Po za tym, do takich głośników, to polecam kupić jakiś "przyzwoity" wzmacniacz, a nie korzystać z oryginału i subwoofer też jakiś inny, bo oryginał jednak bass ma taki średni
Gdzie w 75 są przygotowane miejsca na zestaw trójdrożny? Ja takiego nie widziałem...
Po za tym, do takich głośników, to polecam kupić jakiś "przyzwoity" wzmacniacz, a nie korzystać z oryginału i subwoofer też jakiś inny, bo oryginał jednak bass ma taki średni
Dzis rozmawialem z apama i glosniki zostaja po wygluszeniu calego auta bedziemy myslec co dalej .
Aktualnie bardzo ladnie gra jedyny problem to przydzwieki wlasnie z powodu slabego wygluszenia .
Pomogła: 20 razy Dołączyła: 28 Wrz 2001 Posty: 356 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Lut 03, 2013 11:20
Rowan napisał/a:
Fabryczne dystanse są przygotowane i mają miejsca na 2 głośniki w drzwiach (przynajmniej tak jest u nas) + głośnik wysoko na wysokości lusterka. Fabryczna maskownica przykrywa również całe dystanse. Jak pomacasz maskownice powyżej głośnika niskotonowego, to wyczujesz żeberka, do głośnika średniotonowego.
U nas w miejscu na głośnik średniotonowy zamontowane są teraz zwrotnice Z tego co pamiętam, jest tam miejsce na głośnik o średnicy 10 cm.
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Nie Lut 03, 2013 14:54
Gonia, faktycznie, masz racje, zapomniałem wogóle o tych dystansach plastikowych, ja je całkowicie wyrzuciłem... I dlatego się zastanawiałem, gdzie w drzwiach mogą być jeszcze zamontowane średniotonowe...
Zamierzasz używać tego całego systemu multimedialnego głównie podczas jazdy czy bardziej na postoju?
Jedynym problemem jaki ja widzę może być z niedoładowanymi akumulatorami.
Ja u siebie mam akumulator w bagażniku zamiast pod maską z przodu. Wskazówki takie żebyś sobie zrobił jakieś sensowne mocowanie tego akumulatora.
R200 Coupe Turbo & V8
Przetownica potrzbena jest do laptopa ktory bedzie raz na jakis czas uzywany nie na stale .
A media beda zasilane z 12v bezposrednio .
A jak pociagnac kabel od aku do tylu ? masz pomysl ? mowa o "+" minus podepne pod podluznice etc .
Myslalem o kablu z BMW 5 np. E39
[ Dodano: Sro Mar 20, 2013 19:34 ]
greg-si napisał/a:
Zamierzasz używać tego całego systemu multimedialnego głównie podczas jazdy czy bardziej na postoju?
Jedynym problemem jaki ja widzę może być z niedoładowanymi akumulatorami.
Ja u siebie mam akumulator w bagażniku zamiast pod maską z przodu. Wskazówki takie żebyś sobie zrobił jakieś sensowne mocowanie tego akumulatora.
Moje aktualne ogrzewanie "ma juz 2 lata ponad" pobiera okolo 10A podczas pracy , na nie odpalonym silniku i wlaczam to w zimie czasem nawet na 40min akumulator daje rade ale wyssany jest po 2 latach .
Czytalem porady iz przy instalacji ogrzewania wodnego montuje sie drugi aku aby wydluzyc zywotnosc .
Przy okazji aku z tylu bede mial blizej do zasilania Koncowki mocy, falownika itd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum