Wysłany: Sob Lip 05, 2008 15:45 [R620] Kontrolka ciśnienia oleju
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam w moim roverku jak tylko go kupiłem nie widziałem żeby chociarz raz zapliła się kontrolka ciśnienia oleju przy włączaniu zapłonu. Co może być tego przyczyną????? Z góry dzienki.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 15, 2011 22:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 15:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zukowaty, nie pitol glupot prosze Cie bardzo, gdyby kontrolka sie palila to znaczy ze cos nie tak byloby z cisnieniem i smarowaniem(lub uszkodzony czujnik), skonczylo by sie tym ze po paru minutach-sekundach bylo by po panewkach i po wale...
Jak masz juz wytarte panewki to zarzy sie kontrolka oleju powtarzam !zarzy! i tak jest w kazdym aucie od poloneza po porsche,motocyklu,promie kosmicznym,kosiarce,koparce itd itp a nawet w roverach Zycze zeby to byl czujnik ale odlaczaja kontrolki jak juz silnik pada i na gielde.Mozesz tak przejezdzic kilka tys albo padnie po 2 godz pracy.Ja na poldku jezdzilem rok az obrocilo panewke na korbowodzie i nie pitole tylko popytaj sie
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Zukowaty, autko kupiłem 3 lata temu, ale zbytnio nie brałem tego do głowy. W tym czasie zrobiłem 50kkm. Silnik bardzo ładnie pracuje, równo, nie bierze oleju ani kropli. Nic nie kopci.
Pracowal bedzie rowno i nie bedzie kopcil jak panewki nie beda trzymaly cisnienia ale 50 tys to bys raczej nie przejechal wiec obstawmy ten czujnik.Sprawdz i daj znac
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Nie Lip 06, 2008 19:02
NEOSSS napisał/a:
mazda11, ja posiadam takowy czujnik za 60zł... Najpierw sprawdź owy czujnik zwierając dwa kabelki i zobacz czy zapali się kontrolka
I z całym szacunkiem, ale to jest forum po to żeby pomóc, a nie kasę z kogoś wydoić... Neosss wiem, że dużo ludziom pomagasz na tym forum i nie chcę żebyś mnie źle odebrał, ale taki czujnik to nowy za 20-30zł się kupuje... Wiem bo wymieniałem....
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Nie Lip 06, 2008 19:58
mcteusz napisał/a:
NEOSSS napisał/a:
mazda11, ja posiadam takowy czujnik za 60zł... Najpierw sprawdź owy czujnik zwierając dwa kabelki i zobacz czy zapali się kontrolka
I z całym szacunkiem, ale to jest forum po to żeby pomóc, a nie kasę z kogoś wydoić... Neosss wiem, że dużo ludziom pomagasz na tym forum i nie chcę żebyś mnie źle odebrał, ale taki czujnik to nowy za 20-30zł się kupuje... Wiem bo wymieniałem....
Zukowaty, kontrolka nie ma prawa się jarzyć... nawet jeśli ciśnienie będzie na granicy, to będzie albo świecić, albo nie, przełącznik jest dyskretny, nie ma opcji półzwarty, a jeśli kontrolka się jarzy, to jakiś problem z kabelkami
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
No popatrz a we fiatach sie jarzy??Inny rodzaj czujnika czy sterowane kompem jakos?Jak sie pali we fiacie to juz tylko drewniana skrzynke dla niego zbijac.Ale poczkajmy na rozwiazanie sprawy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum