Wysłany: Pon Kwi 08, 2013 20:05 [R75] Syczenie powietrza podczas naciskania padału hamulca
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Po naprawie(przez mechanika) układu wysprzęglania,wymianie,sprzęgła,wysprzęglika,dwumasy,pompki sprzęgła,mam taki problem:przy wciskaniu pedału hamulca słychać syczenie,jakby pompowanie powietrza,jest to słyszalne zarówno podczas jazdy jak i na postoju,hamulce działają poprawnie.Co może być przyczyną?Mogli coś spaskudzić przy serwo podczas demontażu,montażu w/w części?
_________________ "jedyna"po reinkarnacji
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 08, 2013 20:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A jak w czasie jazdy kilka razy przyhamujesz nie wciskając pedału do końca, to możesz potem nacisnąć pedał na max. i auto zatrzyma się? Sprawdź sobie wężyk podciśnienia.
Może nie założyli uszczelnień grodziowych poprawnie i słyszysz coś co miało miejsce wcześniej, ale było niesłyszalne ?
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
A jak w czasie jazdy kilka razy przyhamujesz nie wciskając pedału do końca, to możesz potem nacisnąć pedał na max. i auto zatrzyma się?
Pedału do końca nie wcisnę w ogóle.Przed chwilą zrobiłem test serwo tzn.nacisnąłem na hamulec i zapaliłem silnik,pedał hamulca bardzo,ale to bardzo leciutko tylko opadł na dół,a wiem że przed naprawą było wyraźnie czuć że opada.
MaReK napisał/a:
Sprawdź sobie wężyk podciśnienia.
Ha ha,żebym ja jeszcze wiedział który to i gdzie go szukać.Podjadę dzisiaj tam żeby to sprawdzili.
No to ja miałem b. podobnie Tylko nic nie syczało, albo nie słyszałem
Sparciał mi przewód od podciśnienia (ale ja i MiReK mamy diesla) dzięki czemu kilka wciśnięć delikatnych spowodowało, że pedał hamulca zrobił się twardy i hamowania nie było. Trochę lipa jak się leci 120km/h i jest się pewnym że zatrzyma
Sprawdź to MiReK, no chyba, że to nie to
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
U nie w CDT też tak syczy zarówno przy naduszaniu hamulca jak i jego odpuszczaniu. Syczy tak odkąd mam auto > 3,5 roku ale odpukać żadnych problemów z działaniem hamulca nigdy nie było, choć niektórzy twierdzą że jest jakiś taki twardszy i wysoko odbija.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum