Wysłany: Pią Sty 25, 2013 23:55 SPOT w Grzybowie(Dobrowie) i zabawa na TORZE
Witam. Kiedyś zgadałem się z Markzem i Gregiem-si że fajnie by było pośmigać naszymi maszynami po jakims ,,torze''. Tak się składa, że około 10km od mojego miejsca zamieszkania w m. Dobrów(woj. świętokrzyskie) znajduje się zamknięty prywatny wyasfaltowany plac o wymiarach 67m/460m. Od wiosny do późnej jesieni odbywają sie tam treningi driftu. Plac co prawda nie jest równy jak stół ale fajnie sie po nim jezdz.
Na placu tym można ułożyć jakis fajny tor z opon i pośmigać troszke. Na miejscu mozna zrobić jakiegoś grila, posiedziec, pogadac. Osoby z daleka mogą przespać się w jednym z hoteli w m. Staszów-wiadomo można między jazdą a snem napić sie jakiegoś browarka.
Cena za plac to 100zł od auta chyba ze będzie więcej niż 10 aut to stała cena 1000zł za całość. Spot planowany jest na 13.04.2013r.
A tu mniej więcej jest ten plac:
Ktoś chętny??
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 25, 2013 23:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tylko "tor z opon" zamienił bym na tor z pachołków
To już nasz broszka. opony są dobre bo jasno wyznaczają tor, jednak są niebezpieczne dla tylnego zderzaka. Wchodzisz bokiem/tyłem w oponę i możesz mieć wyrwany kawałek błotnika wraz ze zderzakiem.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Wiem co opony robią ze zderzakami-nawet gość od toru mówił mi, że lepiej pachołki. Potrzeba by z 1000 pachołków . Jest pomysł żeby ułożyć tor podobny do tego jaki był w Ślesinie. Tam trzeba by góra 20 pachołków-tor nie bedzie tak dokładnie wyznaczony jak z opon-będzie bardziej intuicyjny
Opony można tylko na zakrętach ułożyć od wewnętrznej, wtedy nawet gdy się nie zmieścisz nic się nie stanie bo lecisz w wolne pole.
Trasa do ustalenia. Jest wiele fajnych koncepcji
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Tylko co do trasy to trzeba by troszkę wczesniej ustalic co i jak zebym mogł to jakos ogarnąć chyba ze bedziemy ukladac jak przyjedziecie. Tak czy inaczej wczesniej trzeba. Markzo próbowałem ładnie to narysować ale niestety w paincie reka drży i krzywe krechy wychodzą. Opcji jest sporo można cos wymodzić.
[ Dodano: Sob Sty 26, 2013 13:52 ]
Nie ma co patrzeć na jakieś specjalne ustawienia na różnych torach czy to kielce czy inny mniejszy tor kartingowy.
Ważne by zrobić coś zróżnicowanego, coś w podobie do tego w Ślesinie lecz żeby dało się zapiąć dwójkę w benzynie przy pokonywaniu zakrętów.
Na bemowie fajne traski układali, mam rysunki prób więc coś się wykmini. Trzeba też wziąć pod uwagę miejsca w których jest gorsza nawierzchnia by je omijać.
Ale skoro jeżdżą drifterzy więc tragedii nie ma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum