no powiem ci jak bys mi w ryj strzelił to trzeba cos wykabinowac bo nieraz tak potrawi sypnac jakims badziewiem ze szok. przy jasnej tapicerce jest co robic przy sprzataniu.Dzieki za pomoc bo ja pewnie rozebrał bym pół samochodu w poszukiwaniach
moze własnie po to bo mi leci jakis syf moze wystarczy przeczyscic kanały,ale sie dopiero dowiemy jak tam zaglądne bo tak to mozna gdybac. wyjmne dzis wiatrak i wszystka bedzie wiadomo ,bo swego czasu mialem tak ze jak chciałem właczyc nadmuch to nieraz musiałem zaje.... śruboktętem od dołu w wiatrak bo nie chciał sie załanczas.po udezeniu chulał ,czyli cos tam jest i go blokowało .
Dobry pomysł z wykręceniem wentylatora bo tam moze być sporo syfu. Wirniki lubią też się blokować bo są ustawione pionowo. Na dole mają łożysko ślizgowe w którym zbiera się wilgoć potem rdza i blokada gotowa.
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
Jak przez 20 lat nic się wiatrokowi nie stalo to przez następne 10 też nie po prostu wydziwiacie , mi nic nie leci żadne syfy wiatrak pracuje idealnie a auto ma 20 lat i nic nie kombinowałem z filtrem .
soviet100, nic nie wydziwiam tylko mówię z doświadczenia. Czyścilem zardzewiałe łożysko wentylatora które najpierw piszczało a później blokowało obrót. Samochód ma licznikowe około 302kkm a tak na prawde nie wiadomo ile. Rocznik 96 czyli dwudziestki nie ma
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
soviet100, nic nie wydziwiam tylko mówię z doświadczenia. Czyścilem zardzewiałe łożysko wentylatora które najpierw piszczało a później blokowało obrót. Samochód ma licznikowe około 302kkm a tak na prawde nie wiadomo ile. Rocznik 96 czyli dwudziestki nie ma
I tak samo jest u mnie piszczy nieraz tak ze bania mała a zimą sie zacina.Dzieki za rade.Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum