Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 18:47 [R25] Nie chce odpalić - zero reakcji i dziwny dźwięk
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam! Wiem, że temat był wałkowany już kilka razy, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na mój problem. Otóż do wczoraj wszystko było OK. Jednak, gdy wieczorem chciałem odpalić samochód okazało się, że jest 0 reakcji - tz. zapalają się wszystkie kontrolki, działa radio, centralny, mogę włączyć światła pozycyjne i drogowe itp, jednak gdy przekręcam kluczyk w III pozycje jest cisza. Rozrusznik nic nie kręci. Po otwarciu maski słychać tylko głuchy dźwięk (taki jak przy włączonych światłach, gdy się otwiera drzwi), a z silniczka krokowego wydobywa się taki dźwięk: Link do YT. Gdy odpinam wtyczkę wszystko cichnie.
W czym może być problem?
Pozdrawiam,
demin
Ostatnio zmieniony przez demin Pon Kwi 22, 2013 19:12, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 18:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W moim diesel'ku miałem to samo, chciałem się wieszać. Wyciągnij przekaździk, jest w prawym dolnym roku . Przeczyść go, powinno pomóc. Jeśli jednak nie to zamontuj inny i sprawdź. U mnie wystarczyło wyczyścić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum