Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 21:21 [R200 Vi] Problem z silnikiem. Dość głośne stukanie.
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam. Kupiłem ostatnio Roverka 200 Vi. Przez dwa tygodnie nie było problemu wszystko ładnie chodziło zero stuków równa praca itd. Dziś zaczęło stukać coś w silniku. Mam wrażenie że to zawory ale jest dość głośno. Macie jakieś pomysły co to może ewentualnie być??
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 21:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 12 Paź 2012 Posty: 456 Skąd: Radom
Wysłany: Sro Kwi 24, 2013 14:46
Do VVC tylko 10W40. Te silniki (a konkretnie mechanizmy zmieniające fazy) są wrażliwe jeśli chodzi o olej.
Brzmi mniej więcej tak :
http://www.youtube.com/watch?v=Y9Pe4PMhPzI
?
A co o nim sądzicie?? Jest dużo pozytywnych opinii ale są i negatywne. Widziałem czytając tematy na forum że któryś z kolegów zastosował ten olej do Roverka. Już zgłupiałem i nie wiem co kupić chcę żeby VVC dobrze chodziło. Gorzej jeżeli wymiana oleju nie pomoże.
Widziałem czytając tematy na forum że któryś z kolegów zastosował ten olej do Roverka. Już zgłupiałem i nie wiem co kupić chcę żeby VVC dobrze chodziło
potwierdzam liqui moly 10w40 mos2 używam już od bardzo dawna i szczerze polecam, kiedyś przez przypadek mechanik wymienił mi olej na mobil 2000 10w40 auto zaczęło klekotać i zdawało się że jest słabsze, co później zostało poparte wynikami na hamowni że na liqui moly wyniki na rolkach były nieco lepsze ok 2-3KM i 3-4 Nm no i cisza
Mój po zalaniu oleju i przejechaniu ok 3 kilometrów nadal chodził jak diesel ale trochę ciszej...czyżby popychacze?? Po weekendzie majowym wrzucę filmik...co jeszcze może być nie tak?? Poprzedni właściciel jeździł głównie po mieście ja zrobiłem po kupnie 650 km i zaczęło stukać...jechałem po niego aż pod Sanok (Brzozów)...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum