Wysłany: Sro Kwi 24, 2013 20:39 [R200SDI] Nie odpala , ABS i check engine
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam koledzy mam mały problem po wymianie silniczka wycieraczek i IC + rur , auto postanowiło ,że nie odpali jestem w szoku bo wczoraj rano jeździł jak zawsze , później już go nie ruszałem bo był bez zderzaka a dzisiaj po skończonej robocie nie odpalił , po przekręceniu kluczyka na II zapala się sporo powiadomień ale po chwili jak to być powinno gasną , no po za kontrolką od ABS i Silniczkiem które świecą - pomyślałem sobie ,że to może jakiś żart i spróbowałem odpalić ale nic z tego ,słychać jak pompa brzęczy a rozrusznik kręci żwawo ale nic po za tym się nie dzieje...
szkałem czegoś ale wyszukiwarka na hasło " nie odpala" wyrzuca mi brak tematów
a na ABS czy check engine nie znalazłem takiego problemu
jakieś pomysły ? co mogło się stać ?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 24, 2013 20:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
gniazdo było tak głęboko ,że nie dało się bez demontażu konsoli ,ale wybłyskałem
12-start
17 Czujnik temperatury paliwa - wysokie napięcie
43 MAP sensor - bardzo prawdopodobne uszkodzenie
55 Moduł kontrolny silnika (ECM)
-------
mase do komputera poprowadziłem od nowa bo stary przewód faktycznie sfatygowany był ,ale to nie to
szczerze powiedziawszy nie wiem co to może być bo padł tak z dnia na dzień a nawet z nocy na dzień
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum