Wysłany: Sro Maj 01, 2013 10:23 [R400] diesel nie odpala po osuszeniu baku.
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam. Problem dotyczy Rovera 400 2.0 Sdi rocznik 2000. Wczoraj postanowiłem wymienić przepalone żarówki w tablicy zegarów. Wyjechałem z garażu, wymieniłem żarówki i...samochód nie chce odpalić. Świeciła się też rezerwa paliwa, ale podejrzewam, że w baku mogło jeszcze coś być. Dla wszystkiego został odpowietrzony układ paliwowy i wymieniony filtr. To znaczy pompowałem gruszką, do tego odkręcałem wtryskiwacze i odpowietrzałem. Samochód został też zatankowany do połowy zbiornika. Do tego dziś próbowałem odpalić na Plaku, samochód chodził do póki plak był psikany. Paliwo dochodzi tylko do pompy, a do wtryskiwaczy już z baaardzo niskim ciśnieniem i to też nie zawsze. Teraz sam nie wiem, może coś rozłączyłem, albo wywaliło jakiś bezpiecznik podczas wymiany żarówek, czy po prostu jest mocno zapowietrzony jeszcze? Do tego jeszcze dochodzi to, że dioda od immo świeci cały czas po otwarciu drzwi. Doczytałem się gdzieś, że w tamtych rejonach znajduje się czujnik uderzeniowy, może niechcący coś tam dotknąłem i on odcina dopływ paliwa? Dzięki z góry za pomoc.
Problem rozwiązany, wina leżała po stronie immobilisera. Temat do zamknięcia
Ostatnio zmieniony przez izbic Sro Maj 01, 2013 10:34, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 01, 2013 10:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum