Wysłany: Sob Maj 04, 2013 20:42 [ROVER 45] Problem z silnikiem,SRS i halogenem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
Witam! Jestem laikiem w dziedzinie motoryzacji. Mam pytania odnośnie Rovera 45:
1.Czy to normalne że gdy na 5 biegu gdy mam 2000 czy tam 2500 obrotów przy rozpędzaniu dźwięk silnika zaczyna się robić tak jakby basowy lub jest taki pogłos jakby gdzieś tam w środku dostawał drgań co nie jest odczuwalne w samochodzie?
2.Od czasu do czasu po ruszeniu zapala się kontrolka SRS, po dojechaniu do celu i po późniejszym włączeniu auta już się nie zapala. Co może być przyczyną?
3.Jestem nowy na forum więc chciałem zapytać czy mogę tu dostać lewe przednie światło przeciwmgłowe?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez pfeifer Nie Maj 05, 2013 16:53, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 04, 2013 20:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 12 Paź 2012 Posty: 456 Skąd: Radom
Wysłany: Sob Maj 04, 2013 21:11
Dalej rozpędzaj samochód z takich prędkości obrotowych na wysokim biegu to Ci panewki podziękują. To nie diesel czy 5.7 Hemi. Seria K to silniki, które lubią obroty.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 277 Skąd: zamość/lubelskie
Wysłany: Nie Maj 05, 2013 10:09
z kontrolka SRS to zapewne uszkodzona tasma w kierownicy... a co dp przyspieszania to zapewne tak jak kolega wyzej pisze to benzyna i lubi wysokie obroty a halogenu musisz szukac na allegro ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum