Wysłany: Nie Kwi 18, 2010 14:13 [R75]Problem z biegami
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Zaczne od początku .Miałem problem z wrzuceniem jedynki coś ją jakby blokowało reszta była OK wymieniłem olej w skrzyni i teraz prawie wszystkie biegi wchodzą mi z jakimś oporem .Zapomniałem dodac że zaczynia mi to sie robić jak przejade kilkanaście kilometrow Może miał ktoś taki problem
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lis 28, 2010 00:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 18, 2010 14:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
OK jutro będę odpowietrzał a mam jeszcze pytanie jak jadę i puszcze noge z gazu słychać buczenie gdy dodaje gazu lub daje luz nic nie słychać może coś w skrzyni lóżysko?
przebieg 200 tys, jak juz pisalem wyzej pompka bmw, ale gdzies cieklo bo musialem dolewac, i ta nagla niespodzianka, chociaz faktycznie sprzeglo dzis tez zrobilo sie twardsze,
jak mialem lipe z pompka to przynajmniej przy wylaczonym silniku bylo ok i wchodzily miekko, teraz nie ma roznicy i tak i tak lipa
Witam
Gdy przyszła zima pojawił sie problem ze skrzyni biegów a mianowicie gdy chce wrzucic 1 bieg to czuje opór dlatego najpierw wrzucam 2 a dopiero potem 1, problemem jest też bieg wsteczny stawia opór i trzeba go mocniej docisnac by wszedł. Co może być przyczyna tej usterki ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum