Wysłany: Sro Maj 08, 2013 16:26 [R214i] luźny tłumik. Jak to powinno być zamocowane?
Typ: i Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Tak zobaczyłem dziś, ze na odcinku pod tylnymi drzwiami ( prawymi ) ten mój wydech jest trochę za nisko i z deka za luźno. Auto niskie, to jeszcze niżej - musiałem uwalić. Może mi ktoś powiedzieć, jak go zaczepić, co kupić aby to zaczepić i żeby znowu nie odpadło?
Bo nie mam kanału, trzeba go na podnośnik to chciałbym za jednym zamachem i wracam do nauki na maturę. Żarówki specjalne jakieś, czy zwykłe najtańsze które ojciec do Forda K wsadza się nadadzą?
To idę zaglądać. Dzięki. Nie podoba mi się, że to tak wisi, strasznie mi się nie podoba.
A taka guma jest jakaś specjalna? Bo wąż od chłodnicy to cholera była miazga, poważnie tylko Allegro mnie uratowało - żaden sklep w moim małym mieście z tym trójnikiem nie miał.
U mnie tez tak jest chodzi ci o to kolanko w okolicach belki nie wiele z tym zrobisz,najlepiej przerobic caly wydech z likwidowac te zakrety i spokoj ale na to trzeba troche czasu lub pieniedzy
Chyba aż tak to nie wisiało, skoro dopiero teraz uwagę zwróciłem. No nic, pojechałem do kolegi to dał mi tę gumę - pouczę się, auto ostygnie, na podnośnik i zabawa. On niski, jak cholera, głowy nie włożysz pod spód.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Sie 2011 Posty: 102 Skąd: Radom
Wysłany: Sro Maj 08, 2013 17:39
Mam ten sam problem. Wcześniej jadąc w 4 osoby zaczepiałem rurą o policjanta na osiedlu, po wymianie dwóch pierwszych tłumików wystarczy już tylko cięższy pasażer żeby zahaczyć Przy komplecie pasażerów rura potrafi dobić do belki, albo odwrotnie W końcu kiedyś zostawię wydech na dziurach Daj znać czy wymiana wieszaków pomogła
Ja go umyję, popoprawiam zaciski i bębny ( mam żółte, ale nie tak jak żółte jak były chyba ) i zakładam mu temat na forum. A telefonem wstyd zdjęcia robić, dostanie Roverek fotografa.
No i dziurkę na błotniku trzeba wyczyścić, zaszpachlować i pomalować bo wstyd. To do tego zdjęcia gleby.
No dam znać, dziś pobawię się z tą gumką.
[ Dodano: Sro Maj 08, 2013 20:08 ]
Okazało się, że to tak było.. Tłumik środkowy walnięty był w jednym miejscu i się odgiął, a dalej nic nie trzyma i na tym zakręcie sobie wisi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum