Wysłany: Pią Cze 07, 2013 20:28 [R620sdi] Co się dzieje z silnikiem ?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Panowie potrzebuję porady. Dzisiaj po raz pierwszy mi się to zdarzyło. Nie za każdym razem, ale często to występuje. Mianowicie na biegu jałowym dwa razy obroty skaczą do ponad 1500 obr. i silnik gaśnie, a na blacie oprócz czerwonych kontrolek świeci się check engine ! W trakcie jazdy zero szarpnięć itp. Robi się tak nieraz zaraz po odpaleniu a czasem po dłuższym postoju.
PS. Wczoraj profilaktycznie wybłyskiwałem błędy i byłem zdziwiony bo mimo iż przy odpalaniu wyskakiwał błąd to podczas wybłyskiwania kilkanaście razy miałem 12 i skończyłem badanie.
[ Dodano: Pią Cze 07, 2013 21:28 ]
OK, problem rozwiązany. Nareszcie wyskoczył mi błąd 61. Już któryś raz problem z tą wiązką i chyba jutro kupię używkę i wszystko wyczyszczę i musi być git
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 07, 2013 20:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Właśnie zaprowadziłem do elektryka. W jednym miejscu było wyraźne przetarcie, które zrobiłem na szybko Kupiłem za 30zł wiązke od R400, bo fragmentami można dosztukować lub jakieś kostki wymienić. Gościu ma też wyczyścić styki w kostkach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum