Wysłany: Nie Cze 09, 2013 02:08 [R400] Sprężarka klimatyzacji
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam,
Posiadam Rover 400 w wersji sedan, z silnikiem 1.4 o mocy 103KM. Podaje raz jeszcze, bo nie wiem czy w specyfikacji tematu jest ok
Poszukuję sprężarki/pompy/kompresora (to chyba jedno i to samo w tym przypadku ) od klimatyzacji, tak jak wspomniałem w temacie... Tylko jest pewien problem, bo na allegro nie ma żadnych do tego silnika i rocznika. I tutaj też moje pytanie czy to musi być konkretnie ten rocznik i ten silnik czy jakieś inne może również będą pasować??
Być może macie jakieś sklepy czy coś, gdzie takową znajdę w przyzwoitej cenie?
Byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 09, 2013 02:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprężarka klimatyzacji może być z innego rovera 400 lub 200, może być nawet z rovera 45, 25 ale wtedy konieczna jest wymiana łapy mocującej sprężarki i łapy mocującej alternatora oraz paska. Ważne żeby sprężarka była z silnika serii K benzyna 1.4, 1.6, 1.8. Ostatnio sprzedałem sprężarkę z rovera 45 1.8 16V z 2000 roku do 400 1.6 16V z 1995 i konieczna była wymiana łap mocujących.
Marcin1642, nieprawda, kompresor nie musi być z silnika k-serii, ja mam zamontowaną z diesla bez większych problemów (opis na forum).
I z diesla bym polecał, bo za 300zł z kawałkiem można mieć nową sztukę.
Dzięki panowie za odpowiedzi
Jeśli możecie powiedzcie mi jeszcze, bo nie wiem czy będę miał jak przerobić taką z diesla, czy są jakieś, które od razu pasują do mojego auta czy tylko te, które są w moim modelu?
Jestem dziś śnięty, ale mam nadzieję, że wiecie co mam na myśli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum