Wysłany: Pon Cze 10, 2013 22:41 [R 400]Problem z regulacja kierunku nawiewu
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam
Mam następujący problem, nie działa w moim roverku regulacja nawiewu, w jakiej pozycji pokrętło by się nie znajdowało wieje i tak z tych samych kratek.
Rozebrałem dziś konsolę i wychaczone było cięgno zarówno przy panelu sterowania nawiewem jak i z drugiej strony przy pedałach, cięgno założyłem i zabezpieczyłem aby ponownie nie wypadło. Pokrętło od nawiewu pracuje prawidłowo cięgno się porusza niby steruje ono mechanizmem przy pedałach jednak nic się nie dzieje, nawiew jest ciągle z tych samych kratek. Ma ktoś pomysł co może być nie tak?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 22:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
maciejsr50, Sprawdź, czy wszystkie dźwigienki poruszane, przez ten dziwny krzyżak się poruszają normalnie. Do każdego z końców powinno być coś przyczepione.
adamek.o2, Nie możesz ustawić nawiewu, czy po prostu pokrętło nie chce się przekręcić do końca w prawo. Jeśli to drugie, to po prostu mogło przeskoczyć, na ząbkach w samym pokrętle i tak na prawdę nie otwiera się na samą klatę
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
adamek.o2, Nie możesz ustawić nawiewu, czy po prostu pokrętło nie chce się przekręcić do końca w prawo. Jeśli to drugie, to po prostu mogło przeskoczyć, na ząbkach w samym pokrętle i tak na prawdę nie otwiera się na samą klatę
Dokładnie to nie mogę przekręcić nawet tego pokrętła do końca w prawo czyli na ostatnią pozycję. Blukuje się na przed ostatniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum