Wysłany: Czw Cze 06, 2013 21:03 [R200] Problem z ukladem chlodzenia
Typ: SDi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam Mam problem z moim roverkiem właśnie ode brałem go po naprawie uszczelki pod głowica po tygodniu jeżdżenia zaczęła mi rosnąć temperatura i ciśnienie w układzie chłodzenia pękł mi z 4 razy wąż. Płyn i olej jest czysty sprawdzałem chyba ze sto razy. Wymieniłem także uszczelki pod kolektorem ssącym. Głowica była aby u splanowania nie była sprawdzana na szczelność .
Powiedzcie mi jaka jest szansa uratowania uszczelki Czy jak zawiozę głowicę do sprawdzenia to mogę założyć stara uszczelkę??? ?
Co jet tak naprawdę glona przyczyna tak dużego ciśnienia ze wąż pęka?
Ostatnio zmieniony przez marcin123a1989 Czw Cze 06, 2013 21:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 06, 2013 21:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ciśnienie w układzie chłodzenia pękł mi z 4 razy wąż
Całkiem możliwe, że puściła uszczelka głowicy na którymś cylindrze i kompresja idzie w układ chłodzenia. Dlatego gwałtownie rośnie ciśnienie i temperatura, bo układ się zapowietrza. Podjedź do mechanika aby sprawdził Tobie zawartość CO2 w układzie chłodzenia.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ciśnienie w układzie chłodzenia pękł mi z 4 razy wąż
Całkiem możliwe, że puściła uszczelka głowicy na którymś cylindrze i kompresja idzie w układ chłodzenia. Dlatego gwałtownie rośnie ciśnienie i temperatura, bo układ się zapowietrza. Podjedź do mechanika aby sprawdził Tobie zawartość CO2 w układzie chłodzenia.
Po tygodniu żeby już puściła ? to tylko jeśli ktoś nie fachowo to poskładał inaczej uszczelka się nie rozleci po tygodniu .
Dziś zaprowadziłem auto do mechanika uszczelka była wporzadku głowica została zawiezoina na do sprawdzenia, czy cos jeszcze mozna sprawdzic jak jest zdjeta glowica???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum