Wysłany: Nie Cze 16, 2013 09:00 [Rover 214i] - Duże obroty i wieszanie się na 2000obr./min
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Mam taki problem że na zimnym i ciepłym silniku podczas jazdy gdy zmieniam bieg to obroty się wieszają na 2000obr., jak się zatrzymam i zostawię na luzie to też tak się dzieje, ale po jakimś czasie obroty spadają i utrzymują się trochę ponad 1000obr., jak odciągnę przepustnicę do końca ręką to obroty spadają trochę poniżej 1000obr., mam to jakoś od 2 tygodni. Nie wiem czy przepustnicę muszę wymienić, bo linka gazu chodzi luźno, sprawdzałem. Trochę już na ten temat czytałem że z plastikowymi przepustnicami tak jest i najlepiej wymienić na aluminiową. Co radzicie?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 16, 2013 09:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miałem tak samo, mówili żeby przeczyscic silniczek krokowy. Wcisnij 5 razy gaz do cechy na 2 pozycji, coś wtedy sie restartuje, tylko nie pamiętam co czy silniczek czy przepustnica
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum