Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam dziś rano moja dziewczyna ćwiczyła jazdę na moim ZR-ku parę razy go udusiła na 1-biegu , no i w końcu po którymś szarpnięciu samochód odmówił współpracy nie odpala, kreci normalnie paski posprawdzane paliwo jest nic się pomarańczowego na zegarach nie świeci . Wiec moje pytanie macie jakąś rade co mogło mu odwalić możne to zawór odcinający paliwo !
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 02, 2013 21:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lis 2012 Posty: 235 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Lip 03, 2013 21:09
Też kiedyś myślałem, że uwaliłem pompę jednak po zapoznaniu się z tym tematem:
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?p=749603 okazało się, że pompa była sprawna bo zarówno napięcie jak i opór na pinach kostki były w porządku.
Dopiero po tym jak sprawdziłem kąt wtrysku przypomniało mi się, że na trasie po której auto już nie zagadało poczułem delikatne szarpnięcie, którym się zbytnio nie przejąłem bo auto jechało dalej dopiero po zgaszeniu miałem niespodziankę i holowanie 60 km
Okazało się, że poprzedni mechanik źle zamontował automatyczny napinacz paska pompy i ten przeskoczył o jeden ząbek. Auto kręciło, dymiło, a nie odpalało, na plaka łapało. Po wymianie napinacza i ustawieniu kąta wtrysku auto zagadało także takie szarpnięcia mogły namieszać z kątem wtrysku u Ciebie.
Raczej to sterownik bo na podmienionym sterowniku z kumpla R45 zagadał Mam pytanko czy taki naprawiany sterownik długo pociągnie czy mam już odkładać na regeneracje pompy ?
No to mnie pocieszyliście zaświtał mi w głowie pomysł czy nie opchnąć Zr'ki i przesiąść się na na R75 albo ZT bo zakochałem się w MG, jak te samochody się spisują lepsza benzyna czy ropa ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum