Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam . Chcę zapytać Was o mój przypadek.
Mianowicie gdy kręcę kierownicą podczas ruszania (wyjeżdzania z parkingu) lub przy dohamowywaniu i skręcaniu przy wejściu w zakręt słyszę pojedyńczy trzask.
Łupnie i tyle.
Byłem u mechanika , stwierdził że przekładnia kierownicza do wymiany z tym że nie wiem czy nie chce mnie wycyckać na pieniądze ...
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 25, 2013 18:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
roboty troche z tym jest wiec cenic sie trzeba, ale kumpel doslownie w tym tygodniu to robil i zaplacil za robote 250
za magiel 70 + wysylka
jesli w maglu cos trzaska to podejrzewam ze nie bedzie sie nadawal do regeneracji - bo najprawdopodobniej jakies uzebienie polecialo
magiel sie robi jak dostaje luzow i/lub cieknie, jak cos halasuje w nim to raczej nie ma co sie ludzic ze bedzie dobrze
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
Svirus [Usunięty]
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 07:03
mam dokładnie tak samo, przy czym ja już jestem po wymianie mogla, wahaczy, łożysk, łączników stabilizatora, łożysk amortyzatorów górnych... kosztowało to worek pieniędzy.... Ja bym przyjrzał się jeszcze sprężynom a raczej miejscom ich osadzenia... z tym, że na obciążonym samochodzie i najlepiej jest to robić we dwie osoby
na obciążonym czy na nieobciązonym różnicy nie ma.
Na postoju wszystko gra elegancko , żadnego nawet puknięcia nie ma , ale jakby wrzucić pierwszy bądź wsteczny bieg i lekko skręcając robi się bum....
Wczoraj nie miałem czasu aby gdzieś ruszyć się autem . Zrobię to pewnie w poniedziałek, być może ktoś zrobi coś z tym ...
Kolego flapjck1, rozumiem , że Twój znajomy kupił używany magiel tak?
Osobiście stawiałbym na regenerowany , ale nie chcę wkładać w auto "worka pieniędzy" jak Nasz kolega Svirus, chociaż z drugiej strony patrząc... wiesz co masz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum