Wysłany: Czw Cze 27, 2013 20:08 [R45] Cieżko wchodzi na obroty!!
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam wszystkich.
Posiadam roverka ponad rok czasu. Ostatnio pojawił sie problem. Gdy odpalę auto strasznie powoli wchodzi na obroty tak jakby brakowalo mocy. jednak gdy (ze tak powim) uda się przegazowac auto na wysokie obroty to problem znika i wszystko jest ok chodzi normalnie. Lecz gdy zgaszę auto i ponownie odpale problem sie pojawia ponownie.i tak cały czas w kółko. Wie ktoś co moze być przyczyną takich objawów?????. Z góry dziekuje wszystkim za odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez szoso Pon Lip 01, 2013 14:18, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 20:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Filtr paliwa był wymieniany i nic nie pomogło nadal to samo . jutro spróbuję przeplwyke odlaczyc.. A ten filtr paliwa zasilania w pompie (nie filtr paliwa) znajduje sie gdzies kolo pompy? jak on wyglada ciezko go znalesc?
na czym polegają te mapki mafless? bo niestety nie wiem o co chodzi. jak to wygląda, mogę kupić to w każdym sklepie z częściami motoryzacyjnymi ? dużo jest z tym pracy? poradzę sobie z tym sam???
dzięki za pomoc. w mapki sie nie będę bawił to nie na moja głowe . Te przeplywomierze tak szybko padaja w roverkach? ze lepiej sie z tymi mapami bawic? czy poprostu taniej jest???????
ok jeszcze sie zastanowie co zrobie. pewnie wymienie przeplywke zaryzykuje ten pierwszy raz i zobaczymy ile wytrzyma. Ale Dzieki wielke chlopaki za pomoc . mechanik pewnie za same zdiagnozowanie by mnie dobrze skasowal. u jednego juz byłem to nie wiedział co moze byc przyczyna ze niedziala auto jak należy "powiedzial ze nie wie nawet od czego zaczac diagnoze" . jeszcze raz dzieki
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pon Lip 01, 2013 10:48
ariel_90, daj se siana z tą przepływką, poważnie. U mnie tyra ale jak tylko klęknie nowe mapy i papa przepływka, pół forum na tych mapach śmiga i nikt nie narzeka .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum