Wysłany: Wto Lip 02, 2013 14:12 [R 414i] Klima - nie działa, ABS - czy są Roverki bez?, HGF?
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam,
mam szybkie pytanie, bo może dziś podejmę decyzję na tak odnośnie Roverka
1. Interesujący mnie egzemplarz ma klimę dokładaną osobno, nie w fabryce. Klima nie załącza się, zaświeca się tylko kontrolka na przycisku Wiem, że powodów może być sporo, ale może są jakieś "standardy" i naprawa może być kooosztowna. Serwis klimy był (podobno) robiony z zeszłym roku...
2. Czy występowały auta bez ABS-u (1996 rocznik), bo wg vin-u nic mi o ABS-ie nie wyskoczyło.
3. Auto ma przebieg licznikowy 130tys., i przez obecnego właściciela uszczelka pod głowicą nie była ruszana - sam nie zauważyłem objawów nadchodzącego niebezpieczeństwa. Czy jest szansa na pojeżdżenie bez HGF, czy raczej prędzej czy później i tak mnie to czeka ? Tzn. czy zdarzają się silniki bez tej przypadłości?
4. Jaka jest różnica między oznaczeniem "Si", a samym "i". Jakoś nie wpadło mi to w moje oczy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 02, 2013 14:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1. Np. brak czynnika
2. Były wersje bez ABS
3. :Si" to jednostka 16V natomiast "i" to 8V, ale w R400 raczej nie było 8V.
Na klapie jest 414i, a w dowodzie moc 76kW czyli przeliczając na KM=103 pasuje do 16V i tak samo mówi vin.
Wychodzi więc, że jednak bez ABS-u Szkoda...
Na obecną chwilę muszę parę dni poczekać, bo podobno znalazł się ktoś, kto chce zapłacić więcej za to auto i się zastanawia. A ja sobie spokojnie poczekam Nie ten to będzie inny, może zacznę szukać dizelka, bo roverkiem jechało się całkiem miło
Dzięki za pomoc , jakby co będę pytał dalej.
Wysłany: Sro Lip 03, 2013 21:10 Re: [R 414i] Klima - nie działa, ABS - czy są Roverki bez?,
Rower napisał/a:
Witam,
mam szybkie pytanie, bo może dziś podejmę decyzję na tak odnośnie Roverka
1. Interesujący mnie egzemplarz ma klimę dokładaną osobno, nie w fabryce. Klima nie załącza się, zaświeca się tylko kontrolka na przycisku Wiem, że powodów może być sporo, ale może są jakieś "standardy" i naprawa może być kooosztowna. Serwis klimy był (podobno) robiony z zeszłym roku...
Głupi przekaźnik albo czujnik niskiego ciśnienia .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum