Wysłany: Pią Mar 23, 2012 21:46 [R620SDi] Wyciek płynu z układu chłodzenia
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam wszystkich i proszę o poradę. Zlokalizowałem wyciek płynu z miejsca jak w załączniku. Co to za zaślepka? Trochę skorodowała i zrobiła się w niej dziurka, przez którą szybko ucieka płyn Jak to można naprawić, czy jest ona wprasowana, wkęcana czy jak? Dużo zabawy jest żeby ją wymienić?
Znalazłem informację że nazywa się to brok albo zaślepka technologiczna bloku.
Jakie są jej wymiary i gdzie coś takiego można dostać?
_________________ Im szybciej przejedziesz na czerwonym świetle, tym mniejsze prawdopodobieństwo, że ktoś cię stuknie z boku
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 23, 2012 21:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki szoso Tokarz dorobił mi wg. wymiaru który był w linku, pasuje idealnie, wymiana niezbyt skomplikowana,tylko trochę zabawy żeby go wyjąć. Teraz suchutko aż miło
_________________ Im szybciej przejedziesz na czerwonym świetle, tym mniejsze prawdopodobieństwo, że ktoś cię stuknie z boku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum