Wysłany: Pon Lip 15, 2013 13:59 [R25] Odpowietrzenie układu hamulcowego
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Słuchajcie mam poważny problem, wymieniałem przewód hamulcowy i od tej pory nie mogę odpowietrzyć układu hamulcowego.. przelałem już z 10 l płynu i cały czas pedał wpada w podłogę.
Czytałem że Roverki ciężko się odpowietrza ale żeby aż tak?? może jest coś o czym nie wiem?? magiczny prztyczek? z układu leci czyściutki płyn, zero bąbelków.. a jak odpalam auto to pedał miękki.. i łapie pod koniec..
no ręce mi opadają
odpinam przewód hamulcowy przy kole i pompuje pedałem i tak przy 4 kołach
ale chyba mi się w końcu udało. tylko pytanie, gdzie wam bierze hamulec.. na samej górze, czy np w 3/4 jego wysokości?
odpinam przewód hamulcowy przy kole i pompuje pedałem i tak przy 4 kołach
przy odpowietrzaniu układu nie odpina się przewodu hamulcowego, bo wtedy zapowietrzasz układ. W zaciskach masz do tego odpowietrzniki.
Pompujesz, luzujesz odpowietrznik wypuszczając powietrze z układu i dokręcasz odpowietrznik. Tak robisz po kilka razy na każdym kole, aż do momentu gdy z odpowietrznika będzie leciał sam płyn.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Po prostu nie wierze w to co czytam ...... nie masz BLADEGO pojęcia jak odpowietrzyć hamulce a sie za to zabierasz ? Chcesz zabić siebie i przy okazji kogos innego ?
Instrukcja jak to sie robi PRAWIDŁOWO !
Zaczynasz PT-LP-LT-PP
1 osoba pompuje pare razy pedałem hamuca az stwardnieje , dusi pedał do ziemi. Druga osoba w tym momencie luzuje odpowietrznik. Pedał wpada w ziemie ( osoba dalej go dusi do ziemi), zakręcasz odpowietrznik. I tak w kółko az leci nam sam płyn.
Z kazdym kołem powtorzyc tą czynność
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez Raptile Wto Lip 16, 2013 12:13, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum