Wysłany: Sro Kwi 03, 2013 01:14 [Coupe 216] Problem dostarczania powietrza do silnika
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1995
Siemka !
1. Wyjmując akumulator zauwazyłem, ze rura doprowadzająca powietrze do filtra jest całkowicie przerwana. powietrze z zewnątrz auta ucikało i nie docierało do filtra. Pozniej zauwazylem, ze poczatek rury jest zaklejony, a dziura dolotowa wycieta od wewnątrz, czyli od strony silnika. Domyslam się, ze jakis pseudoznawca to zrobił przy okazji montażu instalacji gazowej. Co byście polecili w tej sytuacji ? składać ten układ cały do kupy, czy moze zastosowac coś innego, coś co da lepsze efekty ? Myslicie, ze spadek mocy przez to był spory ?
Kolejne pytanie: Czym jest rurka odchodząca od rury doprowadzającej powietrze do filtra ? Rurka nie jest niczym zakonczona i swobodnie "dynda'
Tradycyjnie zamotałem troche, ale mysle, ze wiadomo ocb.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 03, 2013 01:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wczoraj troszkę ruszyłem z tematem. Wyszarpałem cały dolot, okazało się ze był dziurawy w 4 (słownie: CZTERECH) miejscach. Na tą ori gumową rurę założyłem redukcje i filtr stożkowy K&N. Mocy jest zdecydowanie więcej (porównuję do dziurawego dolotu!)
Jeżeli chodzi o dzwięk pod maską. Wark przeokrutny. okolice ~4500 obr porównywalne z pracą silnika o układzie boxer.
Nie wiem czy efekt fajny, moim zdaniem troszke za głośno i trąci wiochą jak na 122KM.
Zobacze co dalej, na razie testuje !
Wczoraj troszkę ruszyłem z tematem. Wyszarpałem cały dolot, okazało się ze był dziurawy w 4 (słownie: CZTERECH) miejscach. Na tą ori gumową rurę założyłem redukcje i filtr stożkowy K&N. Mocy jest zdecydowanie więcej (porównuję do dziurawego dolotu!)
Jeżeli chodzi o dzwięk pod maską. Wark przeokrutny. okolice ~4500 obr porównywalne z pracą silnika o układzie boxer.
Nie wiem czy efekt fajny, moim zdaniem troszke za głośno i trąci wiochą jak na 122KM.
Zobacze co dalej, na razie testuje !
Buczy, takie uroki stożka, w swojej hondzie akurat jak przepina się faza jest cudownie
Borowa, spróbuj zbudować sobie CAI'a w Coupetce, najtaniej i najszybciej z 'kibel rury'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum