Wysłany: Wto Sty 28, 2014 12:59 rover 25 1.1 alternator pod zabudowe car audio
witam. tak jak w temacie. chciałbym zrobic zabudowe car audio w moim Roverku. ale boje sie ze fabryczny alternator moze nie dac rady. pomozecie od czego moze pasowac do tego modelu alternator?(najlepiej jak najtanszym kosztem) z gory dzieki
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 12:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
KiceK25, ja miałem chyba alternator coś koło 90A z R25 w swojej 200tce, powinien dać radę, tylko nie wiem jak wygląda temat mocowań w silniku 1.1 na pewno od 1.4 do 1,8 podchodzą ale jak jest z 1.1 to nie wiem. Wiem że można też z Rovera 75 1,8T wsadzić alternator praktycznie bez przeróbek
myslisz ze ja tez moge miec 90A w nim? 1500rms musi udzwignąć. a moge z 2.0 do 1.1? 75 ma wiekszy pewnie, tak? a od czegos innego niz Roverki da rade? akumulator tez musiałbym wymienic? chyba ze lepszym rozwiazaniem bedzie kondensator...albo dwa...
Wymień aku na dobry żel i nie będziesz musiał się bawić w żadne alternatory, to za mała moc żeby miał nie dać rady. Chyba że chcesz katować muze na max cały dzień. 1,5 kW masz pobór prądu ok 100-120A zakładając że osiągniesz taką moc ze wzmacniacza bo producenci często zawyżają.
Ja kiedyś w hondzie miałem katalogowo niby 3,7 kW i pędziłem to na 2 zwykłych aku pod zwykłym alternatorem (silnik 1,2) Fakt że światła na max muzie i odpalonym silniku przygasały a obroty spadały przy uderzeniach.
Dobre kable (mam do sprzedania 70mm2 jakbyś chciał) dobry aku i nie martw się o nic
KiceK25, nie odpowiem Ci na resztę pytań bo nie przerabiałem tematu ale np po założeniu tego alternatora nie przygasały mi obroty jak się włączały wentylatory silnika (miałem dwa spięte razem)
dzięki.
http://www.centrumaudio.p...eus-ZX-1254/866 bede mial w bagazniku 3 takie potwory. na maxa raczej nie, bo mi pułka od bagażnika odleci nie znam sie na prądach ale jak 3 takie na 1/2 mocy bedą rozkręcone to wystarczy wymiana akumulatora na żelowy? jesli mam altek okolo 85A to o jakiej pojemnosci moge maksymalnie wstawic akumulator?(teraz jest 45-55)
Ostatnio zmieniony przez KiceK25 Wto Sty 28, 2014 17:18, w całości zmieniany 1 raz
Ja u siebie mam 2 aku, jeden zwykły chyba 80Ah i żelowy 30 Ah wszystko hula aż miło, moc ok 1800 RMS. http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=88080
Licząc pobór prądu nie sugeruj się mocą głośników. Powiedz lepiej jakim piecem to napędzisz bo przy 3 szt będziesz miał problemy z podłączeniem chyba że wsadzisz 3 wzmacniacze to co innego
I jedyne co zmieniałeś do tej skrzyni to akumulatory? ja mam w planie mieć piec Crunch GTi1500 . mam nadzieje ze da rade na jednym żelowym akumulatorze.
Albo robisz 3 wzmaki albo 2 lub 4 glosniki. Przy 3 sztukach nie zepniesz tego sensownie, chodzi mi o rezystancje. 2000 zl to minimum jak nie masz znajomosci za wzmak ktory to pociagnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum