Wysłany: Wto Lip 23, 2013 15:38 [r200] Zakup felg r15 do R200 a jakie Et??
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1995
Witam. szykuje sie do zakupu alufelg do mojego r200 , kupilem juz w dosc dobrej cenie oponki letnie Dunlop SP30 175/65 i teraz pytanie.. wiem ze szukac rozstaw 4x100 ale jakie et? czytalem ze producent zaleca et45 ale czy inne tez beda pasowac z innym et bez dokupywania zadnych pierscieni centrujacych? bo szczeze jestem zielony w tym a et45 samych jest malo i sa nie za ladne a et38 lub 48 i innych jest duzo. Pomozcie i podpowiedzcie . Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 23, 2013 15:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ET nie jest bez znaczenia, ale zakres 38 do 50 nie powinien sprawiać problemu. Felga którą zaproponowałeś jest zbyt szeroka do opon które posiadasz. W mojej opinii powinna być nie szersza niż 6". Co do otworu centrującego to musi być 56,1mm. Jeśli będzie mniejszy to trzeba roztaczać otwór (kosztowna operacja) a jeśli większy to należy zastosować pierścienie centrujące (koszt około 30-40zł na wszystkie koła). Niektóre felgi są tak "dziwnie" skonstruowane, że Roverkowe szpilki okazują się za krótkie i trzeba je wymieniać. Warto więc przed zakupem przymierzyć felgę do auta.
e tam 7J moim zdaniem ujda szkoda ze takie balony kupiles... bylo 185.55 kupic to by ci wlazlo nawet 7.5" ja sam mam 7.5 J ET 35 17" i jakos nie trze na twoim miejscu osobiscie bym zakupil inne opony... i wziol felge 7" przynajmniej bo 5-6" przy et45 to kola sa brzydko schowane;/
ET powinno być zbliżone do oryginału, ponieważ wtedy prawidlowo zachowuje się samochód przy skrętach
Pierścienie centrujące służą tylko do tego, żeby felga dobrze "siedziała" na piaście. do et służą dystanse
znalazlem piekne felgi ale maja et 35 czy to nie problem bedzie z zalozeniem tych 15ek? szerokosc 6,5 j. oponki 175/65 15 dunlopy sp30 pomozcie bo mi je kupia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum