Wysłany: Pią Sie 09, 2013 16:31 [R220] diesel zatankowany benzyną
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich forumowiczów. Borykam się z problemem, ponieważ pożyczyłem samochód siostrze a ona była tak miła i zatankowała mi 10l benzyny do diesla. Od tankowania przejechała jakieś 3 może 4 km i auto zaczęło mulić więc zjechała na pobocze i wyłączyła silnik- na całe szczęście. Mam pytanie odnośnie tego co teraz należało by zrobić?
Wyciągnięcie zbiornika paliwa i opróżnienie go, spuszczenie benzyny z przewodów paliwowych, wymiana filtra paliwa, co więcej? Wystarczy po tych czynnościach zalać świeżą ropą, zaciągnąć gruszką paliwo i odpowietrzyć układ popuszczając wtryski i odpuszczenie przez to paliwa? Czy zapomniałem o czymś ważnym lub na co powinienem zwrócić szczególną uwagę? Z góry dziękuję za odpowiedź.
_________________ Pozdrawiam Artur
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 09, 2013 16:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Remigiusz, dzięki za poradę, zaoszczędziłeś mi masę roboty. Mam nadzieję że to łyknie i nic mu nie będzie bo miał głęboką rezerwę na ropie i zaciągnął mieszankę z przewagą benzyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum