Wysłany: Czw Sie 15, 2013 10:23 [Rover 400] nie zawsze działa pilot
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam wszystkich zainteresowanych tematem , problem polega na tym , że pilot dziala jak chce , raz za pierwszym razem ale najczęściej za czwartym naciśnięciem . Jeżeli po czterech razach nie "zaskoczy" wyjmuję baterię resetuję wkladam i za czwartym naciśnięciem działa , czasami procedurę muszę powtórzyć. Jezeli pilot leży w środku przy dźwigni zmiany biegów to odblokowuje immo za pierwszym razem . Zupełnie nie mogę dojść o co chodzi dlatego proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Pilot sprawny , sprawdzony , bateria nowa .
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 15, 2013 10:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Widać nie do końca jest sprawny.
Na twoim miejscu zaprogramował bym drugi na zapas, bo ten może paść w każdej chwili.
niestety nie mam dostępu programowania nowego pilota , a jak zwiększyć lub poprawić zasięg pilota ? Może ktoś wie , który element w pilocie jest za to odpowiedzialny ?
To nigdy nie był tani sklep, więc rzeczywiście przepłaciłeś...
Co do głównego tematu - również obstawiam zużycie pilota - zimne luty albo wręcz częściowo przerwane ścieżki (u mnie w 1 pilocie na docisku baterii tak było - w zależności od tego jak się go chwyciło tak łapał).
Poza tym spotkałem się z opinią, że uszkodzony pilot (przez to że ma gorszą sygnalizację) może przyczynić się do szybszego zużycia baterii niż w przypadku w pełni sprawnego pilota..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum