_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 13:19
Zacznij od sprawdzenia czy masz w samochodzie wiązkę do tych urządzeń (również w bagażniku). Jeśli będziesz musiał kłaść wiązkę, to "trochę pracy" Cię czeka.
[ Dodano: Pon Sty 16, 2012 13:19 ]
Jeśli będziesz to robił sam, to pewnie warto (jeśli kupisz cały komplet). Jeśli oddasz do warsztatu, zapytaj o koszty. Komplet + montaż może wynieść się tyle co taka stacja multimedialna, która moim zdaniem bije oryginalną, nawigację na głowę.
możesz podać link do tej stacji ? Jest obsługa z kierownicy ?
Aktualnie używam zwykłego kenwooda na 1-din co niemiłosiernie szpeci wnętrze i nie ukrywam że czegoś takiego szukam
i jeśli już uda Ci się nabyc i podłączyc wszystko to musisz jeszcze uruchomic to kompem T4. Ogólnie sprawa założenia tego w aucie w którym nie było nawigacji wygląda dośc ciężko.
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 15:05
Tomi napisał/a:
Komplet + montaż może wynieść się tyle co taka stacja multimedialna, która moim zdaniem bije oryginalną, nawigację na głowę.
Dokładnie. Tutaj wgrywasz taką mapę jak Ci pasuje. Możesz używać nawet kilku, czyli np AutoMapy i MapyMap. Wyświetlacz nieporównywalnie lepszy.
A ja mam takie pytanko... Jak wygląda sprawa montażu stacji w autach gdzie była oryginalna duża nawigacja? Bo tam chyba były inne wiązki, prawda? No bo u mnie to tylko ta BMW była i z niej przejściówka na ISO plus niektóre przewody, jak do sterowania kierownicy trzeba było osobno i sygnał z biegu wstecznego z tej małej kostki 5-cio pinowej i tyle.
_________________ "Walduś, pamiętaj cycu..."
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 16:24
Rowan napisał/a:
A ja mam takie pytanko... Jak wygląda sprawa montażu stacji w autach gdzie była oryginalna duża nawigacja? Bo tam chyba były inne wiązki, prawda? No bo u mnie to tylko ta BMW była i z niej przejściówka na ISO plus niektóre przewody, jak do sterowania kierownicy trzeba było osobno i sygnał z biegu wstecznego z tej małej kostki 5-cio pinowej i tyle.
Prawdę mówiąc nie wiem, bo ja będę montował zamiast Harmony. Zaopatrzyłem się jedynie w przejściówki BMW->ISO
Generalnie to wszystko jest rozsiane. Jak chciałem wpiąć moduł głośnikowy zestawu głośnomówiącego to musiałbym podpiąć się z tym w bagażniku. W automacie sygnał wstecznego jest po K-bus.
_________________ Pozdr.
Dukat11
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 16:40
dukat11 napisał/a:
Rowan napisał/a:
Generalnie to wszystko jest rozsiane. Jak chciałem wpiąć moduł głośnikowy zestawu głośnomówiącego to musiałbym podpiąć się z tym w bagażniku. W automacie sygnał wstecznego jest po K-bus.
Chodziło ot to, czy da się w taki sam łatwy sposób zamontować stację multimedialną w samochodach wyposażonych w dużą navi, jak w uboższych wersjach.
Prawdę mówiąc ja nie znam odpowiedzi, gdyż nie znam nikogo, kto by montował stację zamiast dużej navi. Z reguły wymiane było Harmony lub Symphony.
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 16:42
dukat11 napisał/a:
W automacie sygnał wstecznego jest po K-bus.
W manualu z tego co czytałem, to w tej wtyczce, właśnie przewód od K-bus wychodzi. Nie mam pojęcia na ile to jest prawdą
_________________ "Walduś, pamiętaj cycu..."
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 16:44
manuel napisał/a:
możesz podać link do tej stacji ? Jest obsługa z kierownicy ?
Aktualnie używam zwykłego kenwooda na 1-din co niemiłosiernie szpeci wnętrze i nie ukrywam że czegoś takiego szukam
Są jeszcze na allegro wersje do BMW. Różnica jest taka że trzeba odpiłować dwa małe "ucha" mocujące no i nie ma logo Rovera tylko BMW. Cena podobna i dostępność od ręki. A czy jeszcze są jakieś różnice to nie wiem. Zdaje się 21matys kupił właśnie taką do BMW i to on na pewno będzie wiedział najwięcej
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 20:54
xROnx napisał/a:
Są jeszcze na allegro wersje do BMW. Różnica jest taka że trzeba odpiłować dwa małe "ucha" mocujące no i nie ma logo Rovera tylko BMW. Cena podobna i dostępność od ręki. A czy jeszcze są jakieś różnice to nie wiem. Zdaje się 21matys kupił właśnie taką do BMW i to on na pewno będzie wiedział najwięcej
Prawdę mówiąc znalazłem nowe tylko w cenie 2750 do 3500... Chyba, że źle patrzyłem
[ Dodano: Pon Sty 16, 2012 21:27 ]
Zastanawia mnie tylko kwestia podłączenia tego. Bo skoro sprzedają do BMW takie cuda które jak dobrze kumam podłącza się na zasadzie plug&play ewentualnie jakaś przejściówka to w R75 wyposażoną fabrycznie w duża Navi też tak powinno być. Z tego co wiem to i w BMW montowali te same moduły od radia, TV które były też w bagażniku a w kokpicie znajdował się jedynie wyświetlacz.... który notabene ten który jest w R75 jest z... BMW
Nie chciałem zakładać nowego tematu wiec zapytam tutaj czy do R75 1.8 benzyna da się zamontować navi i dodatkowe cuda jak tv itp?
Bo to co znalazłem na allegro to jest do modeli MG ZT i R75 2.0 i 2.5 .
Artur spokojnie możesz zakładać tą z pierwszego linku, ta z drugiego wymaga sporo pracy, ja bym odpuścił. No i chyba pod T4 trzeba włączyć navi. A ta z pierwszego takich cudów nie potrzebuje, ale jeżeli chcesz internet i tv, to musisz zapłacić 2300 za taką stacje.
P. S czy to ty chciałeś założyć szybę z czujnikiem deszczu Udało się??
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Oj nie ja i dziękuję za odpowiedź... .
Czekaj przypomniałem sobie tak jednak pytałem ale nie montowałem bo jednak nie otrzymałem jasnej odpowiedzi czy można i jak to zrobić.
Teraz jednak temat wraca bo szyba mi pękła i muszę wymienić więc trzeba popytać i poczytać czy można... .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum