Wysłany: Pon Wrz 02, 2013 12:35 [ZS 180] Sondy lambda
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2001
Nie znalazłem tematu stricte o 180-tce, zakładam zatem nowy i proszę Was o odpowiedź na następujące pytanie: jakie numery miały oryginalnie zakładane sondy lambda? Wydaje mi się, że przed katalizatorem MHK100728, a za- MHK101086 (to drugie sprawdziłem zresztą w tomateam). Czy mam rację?
A drugie pytanie- czy ktoś wymieniał którąś z nich? I na co? Używka, zamiennik? Pozdrawiam
[ Dodano: Pon Wrz 02, 2013 13:35 ]
Jak zwykle nikt nie jest w stanie mi pomóc?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 02, 2013 12:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja ma 180tke ale niestety nie znam symboli sond, nie wiem czy jest możliwość odczytania czegokolwiek na sondzie zamontowanej ale jeśli tak to postaram się przeczytać ale to dopiero za dwa tygodnie bo nie mam kanału dostępnego
OK, pytałem bo na rimmerbros trochę jest to zamieszane w tym przypadku. Byłem ostatnio u PHJOWI i zdiagnozował u mnie wadliwą sondę "pierwszą przy głowicy od strony chłodnicy", myślałem że sam przetrawię o którą się rozchodzi, ale jednak nie jestem w stanie- mógłby mi ktoś podpowiedzieć która to z tych dwóch?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum