Wysłany: Pią Wrz 06, 2013 20:22 [620] Problem ze sprzęgłem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam! Dziś wystąpił u mnie problem ze sprzęgłem. Mianowicie podczas jazdy biegi zaczęły stawiać opór, gdy zgaszę auto biegi wchodzą bez problemu. Płyn w zbiorniczku hamulcowym jest, ubytków nie zaobserwowałem. Zastanawiam się co może być przyczyną tego problemu. Proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 06, 2013 20:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czyli mam mniemać że czeka mnie wymianka sprzęgła? W sumie jak tak mówisz to nie ma co ryzykować z jazdą bo laweta droga.
Objawy jakie masz może sugeruja takze cos innego.U mnie do wymiany byl tylko docsk.
Ja jechałem z punku A do B-odlegość 35 km i musiałem wracać na holu.
Zresztą docisk jest częscia sprzęgła, a nie całoscią
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Rozumiem, miałem taką samą przygodę z Audi 80 na skrzyżowaniu zatłoczonym, musiałem 1 i 2 bieg bez sprzęgła wrzucić aby przejechać, szkoda skrzyni w Roverze bo planuje go zostawić mimo, iż już wymieniłem chłodnicę i termostat bo wyciek poszedł, koszta, koszta i jeszcze raz koszta, ale za te pieniądze co go kupiłem to nic lepszego na pewno nie znajdę, chociaż komfort jazdy jest dobry a nie Uno
Ja w swojej 620 mam oddzielny zbiorniczek do sprzęgła. To samo miałem kilka dni temu ale u mnie siadł najwidoczniej tłoczek w wysprzęgliku bo straszny z niego wyciek był przez nocke. Zmiana na drugi pomogła. Miałem takie same objawy jak Ty.
U mnie też do wymiany była pompka sprzęgła przy pedale, pociekła całkowicie. Mimo to zamówiłem nowy komplet sprzęgła, leży na półce bo obecne okazało się jeszcze przyzwoite.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum