Wysłany: Sob Wrz 07, 2013 13:01 [416] si Problem z alarmem w Roverze 1999r.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam. Od miesiąca jestem właścicielem Rovera serii 400 i pojawił się duży problem. Alarm unieruchomił mi auto. Było to tak, podszedłem do auta otworzyłem je z pilota jak zawsze i wsiadłem a gdy przekręciłem kluczyk w stacyjce auto całkowicie się wyłączyło. Migała tylko lampka alarmu. Gdy odłączyłem i podłączyłem akumulator po przekręceniu kluczyka wszystkie kontrolki działały jak należy ale gdy chciałem auto odpalić to znów wszystko zgasło... Próbowałem resetować alarm kodem który miałem w dokumentach ale albo źle je wprowadzam albo kod jest nieprawidłowy... Jestem zielony w tych sprawach więc proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 07, 2013 13:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a nie ma jakiegos zwarcia w stacyjce lub w puszce bezpiecznikow pod maska?? bo nawet jak z niezsynchronizowanym pilotem to nie powinno wszystko gasnac przy probie odpalenia
a nie ma jakiegos zwarcia w stacyjce lub w puszce bezpiecznikow pod maska?? bo nawet jak z niezsynchronizowanym pilotem to nie powinno wszystko gasnac przy probie odpalenia
Właśnie nie wiem jak go zsynchronizować... Mógłbym prosić o instrukcje?
Dzięki! By sprawdzić akumulator muszę skombinować drugi ale nie wiem czy to jego wina. Po odłączeniu i podłączeniu aku i przekręceniu kluczyka kontrolki świecą normalnie a gdy chce odpalić znów wszystko gaśnie i muszę powtarzać czynności...
najprostszym sposobem na sprawdzenie akumlatora będzie wzięcie miernika w łapę i zobaczyć ilość Voltów przy kręceniu silnikiem (Potrzebna druga osoba). Gdy Volty będą spadać blisko do zera wtedy będziesz wiedział że coś jest nie tak z akumlatorem.
_________________ Rover 416 Si + sekwencja BRC = <3
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum