Wysłany: Czw Sie 15, 2013 09:33 [R220] problem z odpaleniem
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam wszystkich klubowiczów.
Słuchajcie mam problem z odpaleniem auta. to Rover 220 rok 98 diesel.Gdy przekręcam kluczyk słyszę tylko krótkie klik i tyle , silnik nie reaguje . Zdarza się to nie regularnie , dodam tylko że występuje także problem z imobliajzerem , muszę kilka razy nacisnąć guzik aby auto zechciało się otworzyć. Czy to ma jakiś związek? Bardzo prosze o poradę
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 15, 2013 09:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
i znów problem. Byłam na diagnozie i wykazało że mam usterkę w układzie przepływomierza. Czy to może być przyczyną problemów z odpalaniem? Zamówiłam już nowy przepływomierz powietrza,i czekam i czekam na niego. Nie wiem tylko czy to jest przyczyna a mechanik nie chce mi powiedzieć , stwierdził ze najpierw trzeba zrobić przepływomierz. Bezsensu.Jak ktoś może mi podpowiedzić o co chodzi to bede wdzięczna
roksana1297, osobiście sprawdziłbym przekaźnik na świece, taka mała skrzynka na prawo od akumulatora, miałem podobny przypadek, dzień wcześniej jeździłem było wszystko spoko, zero niepokojących oznak, a na następny dzień rano ja do odpalania a tam tylko pojedyncze kliknięcie i cisza na początku podejrzenie padło na rozładowany akumulator, po naładowaniu działo się tak samo, teraz wiem że to przekaźnik, a ściślej wtyczka nie do końca dobrze siedzi w gnieździe, poprawione wsuwki, zimne luty i na razie pali, fakt nie zawsze z pierwszego ale cyka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum